Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πλεύρη και Π. Σκουρλέτη

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σημειώθηκε στη Βουλή, με τον πρώτο να κάνει λόγο για 6 ευεργετικές ρυθμίσεις υπέρ των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση του και τον δεύτερο να τον κατηγορεί για «μαύρη προπαγάνδα».

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτηθεί το κλίμα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και  υποστήριξε ότι καλύπτει και ανέχεται άνομες ενέργειες και καταστάσεις όπως η διαπόμπευση πρυτάνεων και η ανάρτηση πανό κατά δημάρχων.

«Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και είναι, δικαιώματα με βάση την δημόσια υγεία», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Έξι νομοθετικές φωτογραφικές παρεμβάσεις εύνοιας της 17 Νοέμβρη φέρατε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι κόμμα του 3% που συναγελάζεται με ομάδες τρομοκρατών και με τη 17 Νοέμβρη».

«Ακούσαμε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, τη γνωστή “ μαύρη προπαγάνδα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με απόλυτο σεβασμό για τα κοινωνικά δικαιώματα και προχώρησε στη διεύρυνση τους. Εσείς στραγγαλίζετε τη δημοκρατία με την επιβολή ωμού εκβιασμού. Τι λέτε στους πολίτες; Από τη μια ο τρόμος της πανδημίας και από την άλλη τα δικαιώματα σας. Δεν είναι έτσι όμως και δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα τους. Σας τον επιστρέφουμε αυτό τον ωμό εκβιασμό», απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

«Εγώ είπα ότι 6 μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της 17 Νοέμβρη. Ξεκάθαρα. Και δεν είναι δυνατόν να μας κατηγορείτε για μαύρη προπαγάνδα. Καταργήσατε τις φυλακές Γ΄ τύπου, δώσατε δυνατότητα να παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες, αλλάξατε το πλαίσιο ποινής για αρχιτρομοκράτες και το κάνατε πλημμέλημα από κακούργημα. Εγώ μιλώ με νόμους που ψηφίσατε και εσείς με ύβρεις», ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης.

«Θα πρέπει να καταλάβετε ότι το κράτος δικαίου ισχύει για όλους. Φωτογραφικές διατάξεις δεν υπήρξαν για κανένα. Το κράτος δικαίου είναι που καταδικάζει. Η εκδικητική αντιμετώπιση είναι έξω από το δημοκρατικό καθεστώς», αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.
Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για προσπάθεια να λοιδορηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι «πυροδοτεί δεξιά και αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά μιας αλήστου μνήμης εποχής».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH