Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Latest Posts

Τουρκία: Τα τρόφιμα δίνονται με δελτίο και κόσμος στους δρόμους ζητάει παραίτηση του Ερντογάν

Την ώρα που οικονομολόγοι και αντιπολίτευση προβλέπουν… καταστροφή αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα.

Η υποτίμηση της λίρας εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον τουρκικό λαό. Σήμερα, η λίρα υποχώρησε κατά 13,8% έναντι του ευρώ και κατά 13,5% έναντι του δολαρίου.

Οι επιπτώσεις θα αποτυπωθούν στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες, για αυτό οι Τούρκοι τρέχουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν προϊόντα, όπως καφέ και ζάχαρη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές, δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Η υποτίμηση της λίρας προκαλεί επίσης, αναταραχές στις εισαγωγές αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά, καθώς οι τιμές αλλάζουν πια ανά ώρα.

Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση του Ερντογάν.

Αισιόδοξος ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα, διευκρινίζοντας ότι ελπίζει στους επενδυτές. Αύριο Τετάρτη, θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κάποτε η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορούσε ότι ήταν ο χρηματοδότης του πραξικοπήματος.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH