Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Θεσσαλονίκη: Έδεσαν καρέκλες σε στάση λεωφορείου – Δεν έχει τοποθετηθεί παγκάκι

Στις… πατέντες το έριξαν οι Θεσσαλονικείς τοποθετώντας καρέκλες σε στάση λεωφορείων στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται στις εικόνες από το grtimes.gr, έδεσαν δύο καρέκλες μεταξύ τους και τις τοποθέτησαν «για τους εργαζόμενους και τους υπερήλικες», όπως μάλιστα γράφουν σε σχετικό μήνυμα. Οι καρέκλες είναι δεμένες μεταξύ τους στη μεταλλική στάση με το υπόστεγο με tire up, και αναγράφουν στο μπροστινό μέρος: «Δωρεά Η.Δ. για υπερήλικες και εργαζόμενους».

Επίσης, όπως επισημαίνει το grtimes.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, «ο τύπος του στεγάστρου βάσει των Εθνικών Τεχνικών προδιαγραφών και ελάχιστου απαιτητού πλάτους πεζοδρομίου του ΟΑΣΑ για τοποθέτηση στεγάστρου σε συνδυασμό με το άρθρο 2 της ΥΑ 52907/2009 ”Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών” και έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο φορέα ΟΣΕΘ, καθορίζεται ως Β».

Και προσθέτει: «Στη στάση έχει τοποθετηθεί ειδικό στασίδι (δοκός), για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη όδευση των πεζών και η απρόσκοπτη κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο ελάχιστο πλάτος πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί στεγάστρου τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα. Η πιστή τήρηση των συγκεκριμένων τεχνικών χαρακτηριστικών των στεγάστρων αποσκοπεί αποκλειστικά στην ελεύθερη κίνηση των πεζών και την ασφαλή κυκλοφορία ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ελάχιστο απαιτητό πλάτος πεζοδρομίου, για στέγαστρο τύπου Α, ήτοι στέγαστρο με κάθισμα, συμπεριλαμβανομένου του κρασπέδου είναι 3.70 μ.», επισημαίνοντας πως «αν αλλάξουν τα ανωτέρω (υπουργική απόφαση, προδιαγραφές ΟΑΣΑ, νομοθετική παρέμβαση) και χορηγηθεί κατ’ εξαίρεση της νομοθεσίας άδεια τοποθέτησης από τον αρμόδιο ΟΣΕΘ, θα τοποθετήσουμε άμεσα το παγκάκι».

Πηγή:grtimes.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH