Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Τα επόμενα βήματα στην υπόθεση Ανδρουλάκη

Την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέπτονται σήμερα οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια των καταγγελιών για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τη 1.30 το μεσημέρι. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ενημερώσει τα στελέχη της Αρχής για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη και να παραδώσει τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στον Αρειο Πάγο. Την Παρασκευή, εξάλλου, οι δικηγόροι του κ. Ανδρουλάκη επισκέφθηκαν και την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) προκειμένου να προβούν σε επίσημη καταγγελία για την απόπειρα υποκλοπής των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, μάλιστα, είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η ολομέλεια της ΑΔΑΕ προκειμένου να αποφασίσει τη συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει το θέμα.

Σε αυτή την περίπτωση τα στελέχη της Αρχής θα προχωρήσουν σε έλεγχο και στις εγκαταστάσεις του τηλεπικοινωνιακού παρόχου στον οποίο είναι καταχωρισμένος ο αριθμός του κ. Ανδρουλάκη. Η διαδικασία πάντως έχει περισσότερο τυπικό χαρακτήρα, καθώς η απόπειρα υποκλοπής των συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε όχι μέσω του παρόχου αλλά με τη χρήση παράνομου λογισμικού παρακολούθησης που εγκαθίσταται στο κινητό, όπως ένας ιός στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η ΑΔΑΕ ακολούθησε την ίδια διαδικασία και μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για παρακολούθησή του με τη χρήση του Predator, χωρίς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, να προκύψουν αποτελέσματα.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» την υπόθεση για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται δημοσιεύματα σχετικά με την παρουσία του συγκεκριμένου λογισμικού στην Ελλάδα και τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτό και το αμέσως επόμενο διάστημα προτίθενται να τα συνυποβάλουν στον Αρειο Πάγο μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά. Υπάρχουν άλλωστε σκέψεις και εισηγήσεις οι δύο ξεχωριστές υποθέσεις, αυτή του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να συσχετιστούν και να υπάρξει κοινή διερεύνησή τους από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πηγή:kathimerini.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH