Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Σύσκεψη: Τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των Αντιπεριφερειαρχών, του Εκτελεστικού Γραμματέα και των Εντεταλμένων Συμβούλων. Κεντρικό θέμα ήταν η τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας.

Γ. Πατούλης: «Μαζί με τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής διαμορφώνουμε ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από υπηρεσίες που θα λειτουργούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη με τους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Αυτοτελών Διευθύνσεων, Τμημάτων και Αυτοτελών Τμημάτων, καθώς επίσης και με υπαλλήλους των Αυτοτελών Γραφείων και της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμης, ενώ συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το καθοριστικό για την Περιφέρεια Αττικής ζήτημα της τροποποίησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της. Για πρώτη φορά, με την καθολική συμμετοχή των υπηρετούντων προϊσταμένων, συζητήθηκε ανοικτά η δυνατότητα υποβολής προτάσεων για την τροποποίηση – επικαιροποίηση του Οργανισμού, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Φορέα, αλλά και στην εξασφάλιση ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο καθορισμός της δομής και της διάρθρωσης των οργανικών μονάδων, αλλά και η αποτύπωση και η απόδοση των αρμοδιοτήτων σ΄ αυτές αποτελούν ζωτικής σημασίας ρυθμίσεις για την αποτελεσματική οργάνωση και την αποδοτική λειτουργία του Φορέα, με όραμα η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρότυπο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Με στόχο τον ανοικτό διάλογο, ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους προϊσταμένους και υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό, και την απαρτίζουν ο Εκτελεστικός Γραμματέας και οι Γενικοί Διευθυντές του Φορέα, καθώς επίσης και στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Με τη συνάντηση μας σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας και διαμορφώνουμε ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη σταθερών βάσεων που θα εξασφαλίσουν καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες μας. Με το νέο Κανονισμό Εσωτερικής λειτουργίας θα διασφαλίσουμε πως οι υπηρεσίες μας και το σύνολο του μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε ένα νέο μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις που προωθούνται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως είναι η καθιέρωση εσωτερικού ελέγχου και ο προσδιορισμός ενός νέου μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των εργαζομένων ίδιων κλάδων σε υπουργεία και υπηρεσίες της Περιφέρειας και επισήμανε ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να εξαλειφθούν αυτές οι αδικίες και να μπορέσουν οι υπάλληλοι τις περιφέρειας Αττικής να έχουν τις ίδιες απολαβές με τους συναδέλφους τους στην κεντρική διοίκηση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH