Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Στην Βουλή οι δικογραφίες Καλογρίτσα – Παππά και Folli Follie

Διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, καθώς και η δικογραφία που αφορά την εταιρεία Folli Follie.

Οι καταγγελίες Καλογίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση μετά την εξέταση μαρτύρων αλλά και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση, θεωρεί πως «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με αποτέλεσμα την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη με την εξέταση μαρτύρων που έχουν προτείνει οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρόσφατα, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, σε υπόμνημά του, περιέγραψε σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού και παράβαση καθήκοντος, ζητώντας την διερεύνηση από τη Βουλή ενδεχόμενων ευθυνών του Νίκου Παππά.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH