Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Στ.Πέτσας: Η πολύ σημαντική επιτυχία της Ελλάδας στη διαχείριση της πανδημίας, δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη χώρα

Το 2021 είναι μια χρονιά αλλαγής ταυτότητας για την Ελλάδα και η πολύ σημαντική επιτυχία της, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ως προς τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης διεθνώς, δείχνουν ότι στη χώρα μας κάτι αλλάζει, επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την παρέμβαση του στο Thessaloniki Summit, που διοργανώνει διαδικτυακά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

“Στη διαχείριση της πανδημίας, από τον Μάρτιο μέχρι τώρα, η Ελλάδα ήταν πάντα μία χώρα που αντιδρούσε πιο γρήγορα από άλλες χώρες και πιο αποφασιστικά, ενώ εγκαινίασε πολλά καινοτομικά εργαλεία, τα οποία έδωσαν το παράδειγμα και σε άλλες πολύ πιο προηγμένες χώρες από τη δική μας”, είπε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ως παραδείγματα τη διαδικασία ιχνηλάτησης και το άνοιγμα στον τουρισμό.

“Η Ελλάδα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη, όχι μόνο γιατί κάνει μια ορθολογική διαχείριση της πανδημίας, αλλά γιατί από την αρχή, από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε μια πραγματική στροφή σε μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία εκτείνεται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, στο κράτος, στη δικαιοσύνη, σε όλους τους τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επισήμανε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την ανάδειξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανέκτησε την εμπιστοσύνη στη διεθνή σκηνή κι αυτό φαίνεται από το ιστορικό χαμηλό κόστος δανεισμού και από το γεγονός ότι ξένοι επενδυτές έρχονται στη χώρα μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία παγκοσμίως, κι αυτό αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών σε μια Ελλάδα που αλλάζει”.

Το τελευταίο διάστημα, είπε ο κ. Πέτσας, “είδαμε μια στροφή όλης της διεθνούς κοινότητας υπέρ των ελληνικών θέσεων και μια εγκατάλειψη της πολιτικής των ίσων αποστάσεων, κι αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό στη στάση των ΗΠΑ”.

“Πράγματι η Τουρκία προβληματίζει με τη συμπεριφορά της και τις ΗΠΑ και τις αναγκάζει να έρθουν πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις, αλλά και τους υπόλοιπους παράγοντες στο διεθνή στίβο, που φαίνεται να αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Τουρκία απομακρύνεται σταδιακά, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά από τη Δύση”, επισήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε με αισιοδοξία για τη χρονιά που έρχεται και υπογράμμισε: “Το 2021 είναι μια χρονιά αλλαγής ταυτότητας για την Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ξεπεράσει, με τη βοήθεια των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε, της επιδημίας του κορονοϊού, και να μπορέσουμε από το δεύτερο τρίμηνο να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Μια Ελλάδα που αλλάζει και επανασυστήνεται, όχι ως μια Ελλάδα που πέρασε μια δεκαετή κρίση ή τώρα την πανδημία του κορονοιού, αλλά μια Ελλάδα που έχει ένα νέο πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα”.

Για το Thessaloniki Summit είπε ότι βοηθάει να δείξουμε ότι “η Ελλάδα είναι μια χώρα που αλλάζει. Είναι μια χώρα με μεταρρυθμιστική ατζέντα, με πολίτες που έχουν αφήσει πίσω τον λαϊκισμό και κοιτούν με αισιοδοξία στο μέλλον”.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH