Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Σπύρος Μπιμπίλας: Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα

Το κατώφλι της Εισαγγελίας περνά σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας προκειμένου να προσκομίσει τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια του την τελευταία περίοδο για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σωματείο έχει στη διάθεση του καταγγελίες για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται εξακολουθούν να είναι «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να κατατεθούν και νέα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», καθώς λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, γνωρίζει πολύ καλά το θέμα.

Μάλιστα, νομικοί κύκλοι πιθανολογούν ότι τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα βρεθούν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου.

Οι μαρτυρίες είναι και σε αυτή την περίπτωση που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

Άλλωστε, είναι, ήδη, σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε μήνυση που στρέφεται σε βάρος ηθοποιού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις . «Μία φράση θα πω και τίποτα αλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρομος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Σωματείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στη διάθεση του καταγγελίες για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία η προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε μήνυση που στρέφεται σε βάρος ηθοποιού ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα ενδεχόμενα νέα στοιχεία σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη που κρατείται στην ΓΑΔΑ θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Η ίδια θα αξιολογήσει και όσες νέες καταγγελίες προκύψουν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της.

Πάντως, οι μαρτυρίες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της δικαιοσύνης καθώς στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα ασκούνται ποινικές διώξεις.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH