Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Σικάγο: Πραγματοποιήθηκε μια από τις πρώτες μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Σημαντική κατάκτηση για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα αποτελεί μια από τις πρώτες μεταμοσχεύσεις διπλού πνεύμονα σε ασθενή με κορωνοϊό, από δότη που είχε αναρρώσει από την ασθένεια.

Η ομάδα χειρουργών στο νοσοκομείο Northwestern Medicine γνωστοποίησε ότι ο παραλήπτης νόσησε τόσο βαριά από τον ιό που χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι πνεύμονες προήλθαν από δότη ο οποίος πέρασε με ελαφριά συμπτώματα τη λοίμωξη και ανέρρωσε γρήγορα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, έχασε τη ζωή του από αιτία που δεν σχετίζεται, πάντως, με τον κορωνοϊό. Γιατροί στις ΗΠΑ εντοπίζουν εστία ελπίδας, για ασθενείς που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από κορωνοϊό, χάρη στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση πνευμόνων.

Μέχρι σήμερα, πάντως, τους 30 εκατομμύρια φτάνουν οι Αμερικανοί που έχουν προχωρήσει στην απαραίτητη εγγραφή ώστε να δορίσουν τα όργανά τους.

Ο άντρας που δέχθηκε τα όργανα είναι 60 ετών, εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα, και βρισκόταν διασωληνωμένος εξαιτίας της μόλυνσης.

Είχε νοσήσει τον Μάιο του 2020 από κορωνοϊό και τον πριν από έναν μήνα, τον Φεβρουάριο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ιλινόις για τη μεταμόσχευση.
Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να διαπιστωθεί πως οι πνεύμονες του δότη ήταν δυνατόν να μεταφερθούν με επιτυχία στον παραλήπτη.

Ο πνεύμονες του 60χρονου υγειονομικού είχαν υποστεί σοβαρή ζημιά, οπότε η μεταμόσχευση τού έσωσε τη ζωή.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH