Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Latest Posts

Τα σχολεία στην αντζέντα των λοιμωξιολόγων στην σημερινή συνεδρίαση

Συνεδριάζουν σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, οι ειδικοί λοιμωξιόλογοι με διάφορα θέματα στην ατζέντα, με το άνοιγμα των σχολείων να βρίσκεται σε προτεραιότητα.

Σήμερα, σε προτεραιότητα αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων και το αν αυτά θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές, όπου στην παρούσα φάση η τηλεκπαίδευση αφορά όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην των ειδικών σχολείων.

Γυμνάσια και λύκεια πραγματοποιούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες: 08:30-14:10 για τα γυμνάσια και 08:00 – 13:40 για τα λύκεια.

Παράλληλα, νηπιαγωγεία και δημοτικά πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

«Θα τεθεί το θέμα των σχολείων στην Επιτροπή σήμερα. Δίνουμε προτεραιότητα για τα σχολεία, αλλά δεν μπορώ να σας πω, γιατί πρέπει να έχουμε τα πλήρη δεδομένα. Ο κύριος τρόπος αποφυγής της διασποράς των νέων στελεχών είναι η τήρηση των μέτρων. Πρέπει να βρούμε ισορροπία. Και κάποιες δραστηριότητες να είναι ανοιχτές και να προφυλασσόμαστε» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος το πρωί της Παρασκευής.

«Προτεραιότητα στο άνοιγμα έχουν τα σχολεία», τόνισε από την πλευρά του ο Θάνος Δημόπουλος, καθώς «δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικά στη διάδοση του κορονοϊού, ενώ υπάρχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους από την παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι».

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες) εντάσσονται οι περιοχές:

Στην Επιτροπή η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων

Περιφέρεια Αττικής,
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,
Δήμος Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης,
Δήμος Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κατ’ εξαίρεση προβλέπεται η δια ζώσης εκπαίδευση Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στον Δήμο Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ίδια εξαίρεση ισχύει και για τον Δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού.

Τέλος, στο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου συνεχίζεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων, ενώ με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας συνεχίζεται η λειτουργία των Λυκείων.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH