Σάββατο, Μάιος 8, 2021

Latest Posts

Σαρηγιάννης: Πλήρης ανοσία από τα εμβόλια σε ποσοστό 95% (βίντεο)

Σε μια περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας προχωρά με επιτυχία, με τη χορήγηση των εμβολίων να έχει ξεπεράσει το φράγμα των δύο εκατομμυρίων, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε ότι τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πλήρη ανοσία σε ποσοστό 95%.

«Ένα 5% του πληθυσμού μπορεί να κολλήσει αλλά να μην νοσήσει βαριά», συμπλήρωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό έχει να κάνει και με την γενικότερη κατάσταση της υγείας όλων μας. Αυτό το μικρό ποσοστό στην πραγματικότητα αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν νοσεί πολύ βαριά. Αυτό είναι το κρίσιμο αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο καθηγητής.

Όσον αφορά τα ημερήσια κρούσματα εξήγησε τα εξής: «Μέχρι τώρα μετράμε ημερήσια κρούσματα στην βάση των επίσημων στοιχείων του ΕΟΔΥ. Αυτά θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τα self test και είναι η επίσημη εικόνα της χώρας. Τα self test είναι επικουρικά. Από εκεί και πέρα όμως είναι πολύ αποτελεσματικό όπλο για να δημιουργήσουμε ένα τείχος αναχαίτισης της πανδημίας γιατί θα καταγράφουν χιλιάδες συμπολίτες μας, που δεν το γνώριζαν ότι είναι θετικοί, σε καραντίνα. Θα πέσουν τα επίσημα κρούσματα περίπου στις 3.500. Αν όμως προχωρήσει το πρόγραμμα των self tests για όλο τον πληθυσμό θα υπάρξει πραγματική αποκλιμάκωση και πιο ταχεία γιατί θα μιλάμε για ανθρώπους σε πρώιμη στάση της μόλυνσης».

Παρόλο που τα ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας θυμίζουν επίπεδα Νοεμβρίου, καθώς είναι σταθερά πάνω από 3.000, τα self-tests γεννούν την ελπίδα διευκόλυνσης του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Στοίχημα αποτελεί η επαναλειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, ενώ το άνοιγμα της εστίασης τοποθετείται για πιο μακριά, συγκεκριμένα για μετά το Πάσχα.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH