Tuesday, June 25, 2024

Latest Posts

Πλεύση Ελευθερίας: «Εμφύλιος» στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Η ανάρτηση που «άναψε φωτιές»

Ισχυρές αναταράξεις προκαλούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας. Η ενέργεια του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη να υποστηρίξει δημόσια, αλλά χωρίς συνεννόηση με το κόμμα του, υποψηφίους «γαλάζιων» συνδυασμών όπως του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Θεσσαλονίκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και του Νίκου Χαρδαλιά στην Αττική προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική της ομάδα ζητώντας την επιστροφή της βουλευτικής του έδρας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς θα διαφυλάξουμε τις αριστερές αρχές και αξίες που πρεσβεύει η Πλεύση Ελευθερίας. Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά και υποστηρίζουμε τις αρχές και τις αξίες μας που άλλοι πρόδωσαν. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει βαρύ κοινοβουλευτικό έργο να κάνει και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει κανένα εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας που είναι η μόνη που ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση».

Η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας θεωρεί ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής το τελευταίο διάστημα «λοξοδρομούσε προς την δεξιά» και εμφάνιζε «ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις» με άλλα κόμματα.

Οι συνεργάτες της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται να συσχετίζουν το «δεξιό λοξοδρόμησμα» του κ. Χουρδάκη με την στάση του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως είναι ανάρτηση του κ. Χουρδάκη με την οποία κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν «άξιους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιχάλη Χουρδάκη

«Υπό αυτό το πρίσμα και αναλόγως της γεωγραφικής σας κατανομής, αλλά και των επιλογών για δήμαρχο/περιφερειάρχη που έχετε κάνει (είμαι βέβαιος πως με αρκετούς από εσάς διαφώνω και θα έκανα άλλη, θεωρώ “καλύτερη” επιλογή για Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη), έχω μερικές επιλογές για υποψήφιους Δημοτικούς / Περιφερειακούς Συμβούλους που σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας.

Μην ξεχνάτε… ό,τι βάζουμε στην κάλπη το βρίσκουμε στη ζωή μας!» έγραψε χαρακτηριστικά για να παραθέσει κατάλογο με τις προτάσεις του: «

Δήμος Καλαμαρίας
Marilena Chourdaki (Υπ. Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης)

Δήμος Θεσσαλονίκης:

George K. Karagkiaouris (Yπ. Δήμαρχος Κωσταντίνος Ζέρβας)
Elektra Siganidou (Υπ. Δήμαρχος Δρόσος Τσαβλής)
Ανεστης Τσακαλαιδης (Υπ. Δήμαρχος Στέργιος Καλογήρου)

Δήμος Κασσάνδρας
Μαριαννα Παπαχριστοδουλου (Υπ. Δήμαρχος Μαρία Παπαδημητρίου)
Δ.Ε. Καλλικράτειας
Stamatia Kokkali (Υπ. Δήμαρχος Μανώλης Καρράς

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
Konstantinos Malachas (Υπ. Δήμαρχος Σπύρος Βάρελης)

Δήμος Νέας Σμύρνης
Eleftheria Papadopoulou (Υπ. Δήμαρχος Δήμητρα Νάνου)

Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Theofanis Koutroulias (Υπ. Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνας)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Christos Kolokithas (Υπ. Περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος)
Γρηγόρης Ζούλης Σκουλάς (Υπ. Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου)
Nikos Tzollas (Υπ. Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας)

Περιφέρεια Αττικής
Haris Georgakakis (Υπ. Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς)
Και αν αμέλησα κάποιον/α να μου το υποδείξει…».

Δεν παραδίδει την έδρα ο Χουρδάκης

Η προσωπική πολιτική ατζέντα του κ. Χουρδάκη που ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του κόμματος σε συνδυασμό με το ότι ο ίδιος απέκτησε την βουλευτική ιδιότητα επειδή στις εκλογές του Ιουνίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον τοποθέτησε στην πρώτη θέση της λίστας για την Α’ Θεσσαλονίκης αν και στην αναμέτρηση του Μαϊου είχε τερματίσει 5ος σε «σταυρούς», εξόργισε την ηγεσία του κόμματος και δρομολόγησε την διαγραφή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στο formedia tv και ερωτώμενη για την διαγραφή Χουρδάκη ανέφερε μεταξύ άλλων «φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές μας στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες προσκολλήσεις σε κόμματα και τη λοξοδρόμηση προς την δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας θα το διαφυλάξω».

Πάντως, ο κ. Χουρδάκης με δική του επιστολή δηλώνει ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει την έδρα στην Πλεύση Ελευθερίας και πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή», τονίζει μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων», καταλήγει ο Μιχάλης Χουρδάκης.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστοποίησε την διαγραφή του βουλευτή της, Μιχάλη Χουρδάκη. Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπουλου, αναφέρει ότι ο κ. Χουρδάκης θα παραδώσει την έδρα που κατέχει έως το τέλος της εβδομάδας «όπως έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί». «Οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟ», σημειώνει και καταλήγει ευχόμενη, «καλή επιτυχία στη συνέχεια της σταδιοδρομίας του».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]