Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Πλατεία Βικτωρίας: Κατασκήνωσαν ξανά μετανάστες – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Νέες εικόνες με… αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές και στρώματα πάνω στην πλατεία Βικτωριας παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής οι μετανάστες βρίσκονται σε όλα τα πιθανά σημεία της πλατείας ενώ δεν τηρείται κανένα μετρο προστασίας για τον κορωνοϊό. Η αύξηση των μεταναστών στην πλατεία παρατηρείται τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πρόκειται για αλλοδαπούς που έχουν πάρει άσυλο από την ελληνική πολιτεία αλλά δεν έχουν δικαίωμα διαμονής σε δομές φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να περνούν τη νύχτα στην ιστορική πλατεία της πρωτευουσας.

 

Οι εικόνες είναι απίστευτες. Δεν μεταφέρονται. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Δυστυχώς δεν ασχολείται κανείς με το πρόβλημα», ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής.

«Κάθε βράδυ μαζεύονται ολοένα και περισσότερα άτομα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον συνωστισμό και κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός», προσθέτει ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

3
4

Όλα αυτά την ώρα που η εγκληματικότητα και η διακίνηση μεταναστών καλπάζει στην περιοχή.

«Έχουμε διαρκώς συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών με μαχαίρια, ρόπαλα και μπουκάλια. Συνήθως τσακώνονται για ναρκωτικά. Το βράδυ δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η αστυνομια», μας είπε μια άλλη κάτοικος που διαμένει σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωριας.

Κατά το παρελθόν αντίστοιχος συνωστισμός είχε προκαλέσει την παρέμβαση της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 10 οικογενειες με λεωφορεία σε δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι περισσότεροι μετανάστες πάντως δηλώνουν πως δεν θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα αλλά να ταξιδέψουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

victoria_2

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH