Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών του αργού προβλέπουν οι αναλυτές

Οι τιμές πετρελαίου θα αξιοποιήσουν ως βάση τους το ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους για την προσφορά να συμπληρώνουν την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης ενώ οι φόβοι για τον αντίκτυπο της Όμικρον εξασθενούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία συμμετείχαν 43 οικονομολόγοι και αναλυτές, το πετρέλαιο μπρεντ προβλέπεται ότι θα φθάσει κατά μέσο όρο στα 79,16 δολάρια το βαρέλι φέτος, η υψηλότερη πρόβλεψη για το 2022 έως τώρα και αυξημένη από τα 73,57 δολάρια που ήταν ο μέσος όρος των προβλέψεων τον Δεκέμβριο.

Το αμερικανικό αργό προβλέπεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 76,23 δολάρια το 2022, συγκριτικά με 71,38 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη τον περασμένο μήνα.

«Δεδομένου του πόσο σφιχτές είναι οι αγορές, το πετρέλαιο σίγουρα μπορεί να κάνει ράλι πάνω από τα 100 δολάρια, ιδιαίτερα εάν οι αυξήσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να υστερούν έναντι του στόχου, οι Αμερικανοί παραγωγοί δεν καταφέρουν να αντιδράσουν ή εάν η ρωσοουκρανική κρίση επιδεινωθεί», ανέφερε το Economist Intelligence Unit.
Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 3-5 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2022, με τους αναλυτές να βλέπουν υποτονικό αντίκτυπο από την τωρινή έξαρση της COVID-19.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH