Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Πάτρα: 11 γιατροί διαγνώστηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη στον «Άγιο Ανδρέα»

Για την διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και τους γιατρούς που διαγνώστηκαν θετικοί στη βρετανική μετάλλαξη του ιού μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Τρίτη (2/2) η επικεφαλής ΜΕΘ στο νοσοκομείο, Ιφιγένεια Ραβανή.

«Ενώ είχαν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο μας στις αρχές Ιανουαρίου με τις ελεγχόμενες ημερομηνίες ακόμα και άτομα που είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ήταν σε αναμονή της δεύτερης διαπιστώθηκε μια διασπορά πολύ έντονη σε κρούσματα στη βασική κλινική του νοσοκομείου στην Παθολογική Κλινική» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Για αυτό και αμεσότατα», συνέχισε «μπήκε η υποψία ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πιο μεταδοτικό στέλεχος και για αυτόν ακριβώς τον λόγο στάλθηκαν τα δείγματα για τον ειδικό έλεγχο. Τα δείγματα ήταν θετικά σε σχέση με την μετάλλαξη της μεγάλης Βρετανίας».

Δύο εκ των 11 γιατρών που βρέθηκαν θετικοί είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Επίσης η κ Ραβανή, απαντώντας σε ερώτηση για τους εμβολιασμούς επεσήμανε ότι «είναι μεγάλο το ποσοστό κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό που δεν έχει μπει στη διαδικασία του εμβολιασμού έχοντας διάφορες επιφυλάξεις. Πιστεύω ότι όποιοι δισταγμοί θα ξεπεραστούν και θα μπορέσουν να εμβολιαστούν».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH