Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικά συνθήματα «Δώστε λεφτά για την παιδεία» και «Έξω η αστυνομία από τις σχολές» φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες-ενώσεις- σωματεία, ενώσεις γονέων, μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζήτησαν μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το νομοσχέδιο καθώς αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, στην παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Παράλληλα, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά την λειτουργία των σχολείων και των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αν νοιάζονται για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές σε ανακοίνωση τους.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τη λήξη του συλλαλητηρίου μικρή ένταση επικράτησε όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες και μία βόμβα μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Η ένταση ωστόσο εκτονώθηκε γρήγορα χωρίς να λάβει περαιτέρω διαστάσεις.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH