Saturday, June 22, 2024

Latest Posts

Οι προσπάθειες της Ρούλας Πισπιρίγκου να δημιουργήσει άλλοθι στο θάνατο της Τζωρτζίνας

Στις προσπάθειες που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να δημιουργήσει άλλοθι για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας αναφέρθηκε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο η 33χρονη κατηγορούμενη προσπάθησε να δημιουργήσει ένα άλλοθι όταν έκανε τη μοιραία «επίθεση» στο παιδί της.

Ειδικότερα, στις 11 Απριλίου του 2021 όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγεί την κεταμίνη στο μικρό παιδί και λίγη ώρα αργότερα μιλάει στο τηλέφωνο με μια φίλη της. Γεγονός που η ίδια η μητέρα επικαλείται για να τονίσει την αθωότητά της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής, η 33χρονη μητέρα ήταν αδιάφορη για τα ηχητικά σήματα των μηχανημάτων που υποστήριζαν τη Τζωρτζίνα και υποτονική στο να καλέσει τους γιατρούς για βοήθεια.

Επίσης, αφού το παιδί κατέληξε, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε sms σε γιατρούς της Πάτρας προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για τα όσα της είχαν συμβεί. «Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ένα από αυτά.

Παράλληλα, το LIVE NEWS παρουσίασε και το «ημερολόγιο» του μαρτυρικού θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τις στιγμές που το άτυχο παιδί είχε τα επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης από την ίδια της τη μητέρα.

Η δικογραφία αποκαλύπτει
Τα ανεξήγητα συμπτώματα στην Τζωρτζίνα ξεκίνησαν 20 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας!

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – η οποία είναι περίπου δύο κούτες – αποτυπώνονται αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών και πραγματικά συγκλονίζουν. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθε φορά που συνόδευε την κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό δήθεν για να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

Το παιδί, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Απρίλιο του 2021 έως και την ημέρα που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 παρουσίασε εννέα επεισόδια, τα οποία ήταν αιφνίδια και δεν υπήρχε για αυτά κάποια ιατρική εξήγηση. Όλα έλαβαν χώρα σε δημόσια νοσοκομεία – και όχι σε θαλάμους ΜΕΘ – και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε δημόσιο νοσοκομείο των Πατρών. Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Μάλιστα, τους είχε ενημερώσει ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα στο παιδί μέσω γαστροστομίας!

Τα κρίσιμα λεπτά

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

Στη διαβιβαστικό έγγραφο γίνεται εκτενής αναφορά στα κρίσιμα λεπτά πριν και μετά το θάνατο του παιδιού και από τα στοιχεία που παρατίθενται σκιαγραφείται η συμπεριφορά της 33χρονης που μόνο σε μητέρα που χάνει το παιδί της δεν παραπέμπει.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 2.30 της 29ης Ιανουαρίου μία από τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» αντιλαμβάνεται την Ρούλα Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο. Η 33χρονη κατηγορουμένη πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν, δε, η νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε ότι το παιδί εμφάνισε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν την 9χρονη να έχει εμφανίσει κυάνωση και να είναι απνοϊκό. Τότε, τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Συγκεκριμένα δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που παράγει το εν λόγω ιατρικό όργανο όταν πέσουν οι σφυγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι αλλά λίγο αργότερα στις 15.50 κατέληξε.

Ζητούσε μονόκλινο, ρώταγε για κάμερες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας αναφέρεται πως όταν η μικρή Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε και πάλι στο «Αγλαΐα Κυριακού» η Ρούλα Πισπιρίγγου σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνει σε μονόκλινο δωμάτιο με την κόρη της. Ο πατέρας του κοριτσιού βρέθηκε στο δωμάτιο μόνο το πρώτο βράδυ της νοσηλείας της μικρής στο δωμάτιο και εν συνεχεία όλο το επόμενο διάστημα μαζί της ήταν μόνη η μητέρα της. Τα αιφνίδια επεισόδια στο παιδί άρχισαν να εκδηλώνονται μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εμφανίστηκε το τελευταίο επεισόδιο η 33χρονη ήταν ψύχραιμη -σύμφωνα με τη δικογραφία – και αυτό παρά το γεγονός ότι έβλεπε τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Στο φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ακόμη, πως κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια χορηγούνταν από γαστροστομία που έφερε για την σίτιση του. Μάλιστα, η 33χρονη δήλωσε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί της. Ωστόσο, όταν το παιδί παρουσίασε από τις 26 Ιανουαρίου και μετά νέα επεισόδια, δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η μητέρα και τα φάρμακα να χορηγούνται στην 9χρονη αποκλειστικά από νοσοκόμα. Μάλιστα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 ο πατέρας του κοριτσιού αποχώρησε από το νοσοκομείο και έμεινε μόνον η μητέρα μέχρι και το θάνατο του παιδιού.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]