Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Οδηγός συνελήφθη να κοιμάται μέσα στο Tesla Model S

Νωπές παραμένουν ακόμη οι μνήμες από την ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά ενός Καναδού, ο οποίος είχε συλληφθεί… κοιμισμένος πίσω από το τιμόνι ενός Tesla Model S, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για πρωτοφανή υπόθεση στα νομικά χρονικά κάνουν λόγο οι δικηγόροι. Η έκβαση της δίκης αναμένεται να δημιουργήσει νομικό προηγούμενο και να διαλευκάνει το τοπίο αναφορικά με τις υποχρεώσεις του οδηγού στην περίπτωση που το όχημα κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Στις 11 Δεκεμβρίου ο 20χρονος άντρας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο επαρχιακό δικαστήριο της καναδέζικης πόλης Πονόκα, με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να αφορούν επικίνδυνη οδήγηση αλλά και υπερβολική ταχύτητα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα νομικά χρονικά υπόθεση για τον Καναδά, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του και ο δικηγόρος Kyle Lee:

«Δεν είμαι σίγουρος αν γνωρίζω κάποια άλλη, αντίστοιχη υπόθεση, όπου κάποιος κοιμόταν εντός ενός αυτόνομου οχήματος και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση», ανέφερε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για νομοθετικό κενό όσον αφορά τους κανονισμούς που αφορούν τα αυτόνομα οχήματα.

«Θα είναι από τις πρώτες φορές, που ένα δικαστήριο λαμβάνει υπόψιν τις λειτουργίες των αυτόνομων οχημάτων. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχει ο οδηγός, στις περιπτώσεις που ένα όχημα κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση», συμπλήρωσε ο Kyle Lee.

Ο 20χρονος οδηγός θα βρεθεί για δεύτερη φορά στη δικαστική αίθουσα, στις 21 Ιανουαρίου του 2021.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε εντοπιστεί να κοιμάται εντός ενός Tesla Model S, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το όχημα κινείτο με 140 χλμ./ώρα, ενώ και τα δύο μπροστινά καθίσματα ήταν τελείως ξαπλωμένα, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να απολαμβάνουν έναν… υπνάκο.

Ο 20χρονος οδηγός έλαβε πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, ενώ του κατασχέθηκε και το δίπλωμα για 24 ώρες για οδήγηση ενώ ήταν εξαντλημένος.

Πηγή:newsauto.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH