Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021

Latest Posts

Μαϊμού τεχνικοί της Microsoft άρπαξαν 11.000 ευρώ

Απατεώνες παρίσταναν τους τεχνικούς της Microsoft τηλεφωνώντας σε ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να κάνουν ελέγχους για κακόβουλους ιούς στους υπολογιστές. Αντ’ αυτών άρπαζαν κωδικούς πιστωτικών καρτών και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε μετά από δύο καταγγελίες Βολιωτών που εξαπατήθηκαν από τους επιτήδειους και είδαν να χάνονται από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ποσά της τάξεως των 8.000 ευρώ στη μία περίπτωση και των 3.000 ευρώ στη δεύτερη σύμφωνα με τον taxydromos.gr.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ελέγξει τους κατόχους των σταθερών τηλεφώνων από τα οποία φαίνεται να γίνονται τα περίεργα τηλεφωνήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους οποίους έγιναν οι αναλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τμηματικά και στις δύο περιπτώσεις.

Η δράση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα φαίνονται να γίνονται από το εξωτερικό, όμως οι δράστες «χτυπούν» από το εσωτερικό της χώρας με ξένες τηλεφωνικές συνδέσεις. Συνήθως οι επιτήδειοι βομβαρδίζουν με μαζικά μηνύματα και απευθύνονται στους στόχους τους στην αγγλική γλώσσα προκειμένου να πείσουν.

Στη Μαγνησία έχουν κάνει μαζικά τηλεφωνήματα στις Σποράδες, τον Αλμυρό, την Αγριά και τον Βόλο.

Μάλιστα, στον Βόλο αποθρασύνθηκαν εντελώς και άρχισαν να τηλεφωνούν από σταθερό τηλέφωνο που φαινόταν να έχει τοπικό αυτόματο, το οποίο το πιθανότερο είναι να είχε μπλοκαριστεί.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση στους πολίτες ότι η Microsoft δεν αποστέλλει ανεπιθύμητα μηνύματα email, ούτε προβαίνει σε ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις για να ζητήσει προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία ή για να παράσχει τεχνική υποστήριξη.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH