Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Λιβανός: Η αποπομπή και η επιστολή παραίτησης που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

Πρωτοβουλία με πολλαπλούς συμβολισμούς ήταν η ακαριαία κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποπέμψει χωρίς δεύτερη σκέψη από την κυβέρνησή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και να ανάψει το πράσινο φως για την άμεση διαγραφή από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην υφυπουργού Πέτρου Δούκα.

Παρά το γεγονός ότι ο επίμαχος «κυνικός» διάλογος ανάμεσα στον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανό για την «εποποιία» της… εξαγοράς των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007 έγινε πριν από ημέρες, όταν γνωστοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η ύπαρξη του του σχετικού βίντεο και ενημερώθηκε ο κ. Μητσοτάκης άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το βίντεο που οδήγησε στην αποπομπή Λιβανού

Οι εξελίξεις έτρεξαν με σχεδόν αστραπιαία ταχύτητα, καθώς, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ήταν εκνευρισμένος και πήρε τις αποφάσεις του χωρίς να περιμένει ούτε να «παίξει» το θέμα στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ούτε να εκδηλωθεί κάποια αιτίαση από την αντιπολίτευση, καθώς τα όσα ειπώθηκαν στη Σπάρτη ξύπνησαν μνήμες που έχουν άμεση σχέση με την ουσιαστική χρεωκοπία του 2009 και τη δεκαετή μνημονιακή περιπέτεια που βίωσε εν συνεχεία η χώρα.

Το τηλεφώνημα στο Στρασβούργο

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε και μίλησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον κ. Λιβανό, ο οποίος βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους στις στο Στρασβούργο για τη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.. Αφού άκουσε τις εξηγήσεις του υπουργού του, σύμφωνα με τις οποίες η αντίδραση την οποία είχε στα λεγόμενα του πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή δεν αποτελούσε συνηγορία, του διαμήνυσε ότι δεν τις θεωρεί επαρκείς, καθιστώντας του σαφές ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στον υπουργό του ότι η αντίδρασή του θα έπρεπε να ήταν διαφορετική στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός όπως οι φονικές πυρκαγιές του 2007. «Τέτοιες κυνικές συμπεριφορές είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Και, υπό αυτό το πρίσμα, «δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κ. Λιβανού στην κυβέρνηση παρόλο που ο αποπεμφθείς υπουργός είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH