Πέμπτη, Απρίλιος 22, 2021

Latest Posts

Λάρισα: Σύλληψη Ιταλού μαφιόζου που έκανε ένα νέο ξεκίνημα

Έναν 63χρονο Ιταλό, που αναζητούνταν με βάση Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, συνέλαβαν χθες το πρωϊ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 63χρονος αναζητούνταν από τις Ιταλικές Αρχές, καθώς φέρεται εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Ιταλικής μαφίας και μάλιστα ως «υψηλόβαθμο στέλεχος», ενώ τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια ζούσε στο Πολυδένδρι Αγιάς, ως φιλήσυχος πολίτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μετά από πολυήμερη παρακολούθηση εντόπισαν τον 63χρονο καταζητούμενο να κατοικεί σε «απόμερο» σπίτι στο Πολυδένδρι Αγιάς και έπειτα από επιχείρηση χθες τα ξημερώματα προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο 63χρονος καταζητούμενος, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση φέρεται να δήλωσε πως έφυγε νόμιμα από τη χώρα του και μάλιστα με αθωωτική απόφαση υπέρ του. Κατά μία εκδοχή ακολούθησε προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης που είχε ως αποτέλεσμα να δικασθεί ερήμην και εν αγνοία του να εκδοθεί το Ευρωπαϊκό Ένταλμα για τη σύλληψή του.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως στο σπίτι στα παράλια της Λάρισας, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψαν αξιόλογα ευρήματα, παρά μόνο τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ιταλού υπηκόου, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά στην ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο συλληφθείς αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών ως αρμόδια για τα Ευρωπαϊκά Εντάλματα και προκειμένου να εξετασθεί η εκτέλεση του εντάλματος και κατ’ επέκταση να παραδοθεί ή όχι στη χώρα που τον αναζητεί.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH