Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» οι τουριστικοί προορισμοί – Αύξηση θανάτων

Κατά 21% αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, με σχεδόν 50 νεκρούς ανά ημέρα.

Νέο σοκ με αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας κατά 21% την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 355 απώλειες, δηλαδή σχεδόν 50 νεκρούς την ημέρα.

122.230 τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας, με ένα στα 5 να αφορά σε επαναλοιμώξεις, ενώ 138 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η πίεση στα νοσοκομεία συνεχίζεται καθώς περισσότεροι από 2.500 πολίτες χρειάστηκαν να νοσηλευτούν εξαιτίας επιπλοκών της νόσου. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 38 έτη.

Τα στοιχεία από λύματα δείχνουν μείωση του ιικού φορτίου στα μεγάλα αστικά κέντρα γεγονός που προεξοφλεί και τη μείωση στον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Στο «κόκκινο» τα νησιά
Στο «κόκκινο» παραμένουν πάντως όλοι οι τουριστικοί προορισμοί καθώς εκεί σημειώνεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ο πραγματικός αριθμός στα νησιά είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα νησιά συγκεντρώνουν:

– Κρήτη: 7.620

– Νησιά Ιονίου: 2.646

– Κυκλάδες: 1.744

– Χαλκιδική: 2.202

– Εύβοια: 2.497

– Αν. Αιγαίο – Δωδεκάνησα: 2.239

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH