Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Καραντίνα στην Κίνα: Ασφαλίστηκε ολόκληρη πόλη με πληθυσμό όσο η Ελλάδα

Νέο ξέσπασμα οδηγεί κινεζική μεγαλούπολη σε σκληρή καραντίνα – Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, πόλη 11 εκατ. κατοίκων, μπαίνει σε αποκλεισμό λόγω εκατοντάδων κρουσμάτων.

Έναν χρόνο μετά το αυστηρό «κλείδωμα» της Γουχάν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κίνα αναγκάζεται, sσύμφωνα με το CNN, να κλείσει μία ακόμη μεγαλούπολη με πληθυσμό όσο όλη η Ελλάδα, δηλαδή 11 εκατ. κατοίκων, λόγω τοπικού ξεσπάσματος του ιού.

Η πόλη Σιτζιαζουάνγκ, μια πρωτεύουσα περιφέρειας κοντά στο Πεκίνο, έχει μπει σε καθεστώς ειδικών περιορισμών, με κλειστούς τους αυτοκινητοδρόμους εισόδου και εξόδου της πόλεως, αλλά και τους σταθμούς του σιδηροδρόμου και των λεωφορείων, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς αυτήν.

Παράλληλα έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις, τα σχολεία έκλεισαν και συγκεκριμένες περιοχές έχουν αποκλειστεί εντελώς. Πρόκειται για ένα από τα αυστηρότερα επίπεδα ελέγχου στην Κίνα μετά το πρώτο κύμα του περασμένου χειμώνα στη χώρα όπου ξέσπασε και η πανδημία.

Το τοπικό ξέσπασμα στην περιοχή ανησυχεί ιδιαιτέρως τις κινεζικές αρχές, καθώς έρχεται μερικές εβδομάδες πριν τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς, που πάντα οδηγεί σε υψηλά επίπεδα κινητικότητας στη χώρα.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH