Πέμπτη, Απρίλιος 22, 2021

Latest Posts

Η Νέα Υόρκη φτάνει σε συμφωνία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Σε συμφωνία για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους φαίνεται ότι ήρθαν αξιωματούχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός κλάδου, που εκτιμάται στα 4,2 δισ. δολάρια, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, οι νομοθέτες φαίνεται ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο για να επιτρέψουν την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης για άτομα άνω των 21 ετών. Οι υπέρμαχοι της πρωτοβουλίας φιλοδοξούν ότι θα συμβάλλουν στην δυσανάλογη αστυνόμευση που υπάρχει εις βάρος μαύρων και ισπανόφωνων, οι οποίοι συλλαμβάνονται με κατηγορίες για μαριχουάνα πολύ πιο συχνά από τους λευκούς.

Σύμφωνα με τους New York Times, το τελικό κείμενο της συμφωνίας δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, ένα νομοσχέδιο θα μπορούσε να περάσει από τις πολιτειακές αρχές ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία θα επιτρέπει την παράδοση της κάνναβης όπως και τον ορισμό κλάμπ ή χώρων κατανάλωσης, όπου θα μπορούσε να καταναλώνεται. Ωστόσο, σε αυτούς τους χώρους δεν θα επιτρέπεται κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, κάθε άτομο θα μπορεί να καλλιεργεί έως και έξι φυτά μαριχουάνας στο σπίτι, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους για προσωπική χρήση.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο οι πρώτες νόμιμες πωλήσεις

Εάν εγκριθεί, οι πρώτες πωλήσεις νόμιμης μαριχουάνας αναμένονται σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα. Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι θα πρέπει να μπορέσουν να ορίσουν τους περίπλοκους κανόνες βάσει των οποίων θα λειτουργεί μια ρυθμιζόμενη αγορά, από τους χονδρέμπορους μέχρι την κατανομή των καλλιεργειών και τις άδειες λιανικής, όπως και τη δημιουργία φόρων και ένα πενταμελές διοικητικό συμβούλιο που θα επιβλέπει τον κλάδο.

Η συμφωνία επίσης εστιάζει στην αποκατάσταση των κοινοτήτων που επλήγησαν από τον δεκαετή πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Εκατομμύρια δολάρια από φορολογικά έσοδα που θα προέλθουν από πωλήσεις κάνναβης θα επενδύονται εκ νέου σε μειονοτικές κοινότητες κάθε χρόνο, ενώ ένα μεγάλο μέρος των αδειών στις επιχειρήσεις θα προορίζεται για μειονοτικούς ιδιοκτήτες.

Σημαντικά έσοδα αναμένονται στα ταμεία της Πολιτείας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το γραφείο του κυβερνήτη, η νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια φορολογικά έσοδα. Κάτι τέτοιο θα συμβεί όταν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πλήρως, οπότε ενδεχομένως θα χρειαστούν χρόνια.

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες της πολιτείας θέλουν να αντλήσουν τις καλύτερες πρακτικές από άλλα κράτη και να καταστήσουν το πρόγραμμα της Νέας Υόρκης ως εθνικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αγορά κάνναβης στη Νέα Υόρκη εκτιμάται στα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια και εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί στα 5,8 δισεκατομμύρια έως το 2027. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πολιτεία θα μπορούσε να αντλήσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συγκεκριμένη αγορά μέχρι το 2023 και 4,7 δισεκατομμύρια έως το 2027, ανάλογα με τους κανόνες και τους ρυθμιστικούς μηχανισμούς.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH