Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Η γερμανική αγορά αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος στις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα

Αναφορικά με τις αγορές τροφοδότες για τον ελληνικό τουρισμό, η γερμανική αγορά αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και το 2021.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Γερμανία, Βίκυ Στρούμπου, ακόμα και πέρυσι, οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι σε αφίξεις στη χώρα μας (στέλνοντας 1.534.153 επισκέπτες, σημειώνοντας πτώση 58,4% σε σχέση με το 2019), παρόλο που μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2020 υπήρχαν μεγάλοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

«Για το 2021, τονίζει η κυρία Στρούμπου, οι ελπίδες είναι πως, και λόγω της πορείας των εμβολιασμών, το καλοκαίρι θα μπορέσει να είναι καλύτερο από πέρυσι. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι Γερμανοί tour operators ελπίζουν να φτάσουν ένα ποσοστό 50-60% των κρατήσεων του 2019 (σημείωση πως το 2020 ήταν περίπου στο 25%)».

Στα ευρήματα πρόσφατης μελέτης της εταιρίας eDreams Odigeo, που μεταφέρει η κυρία Στρούμπου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνεται πως το 2021 συντριπτικό είναι το ποσοστό των Γερμανών που θέλει να ταξιδέψει (κοντά στο 80%). Το αν θα το κάνουν όμως εξαρτάται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τα μέτρα που θα λάβουν οι προορισμοί για την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς και η οικονομική κατάσταση, όπως σημειώνεται.

Σε κάθε περίπτωση το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες (ακυρώσεις εκθέσεων κ.λπ.) πραγματοποίησε διαδικτυακά διαφημιστικό πρόγραμμα, με μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εξειδικευμένες τουριστικές πλατφόρμες (Die Zeit, Frankfurter Allgemeine, Urlaubsguru, Weg.de) με πολύ καλά αποτελέσματα, σύμφωνα με την κυρία Στρούμπου.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH