Sunday, July 21, 2024

Latest Posts

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έχει εμμονή με τον κ. Μητσοτάκη

Διαβλέποντας τη στόχευση που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας σε αυτή την πρόσφατη τροπή που έχει πάρει το θέμα των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με την επισήμανση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μετατρέψει το πολιτικό του άγχος σε εμμονή με τον κ. Μητσοτάκη, καθώς στα 33 λεπτά, που διήρκησε η συνέντευξη αναφέρθηκε 22 φορές στον πρωθυπουργό!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Τσίπρας συνέδεσε για πρώτη φορά τόσο έντονα το θέμα των υποκλοπών με τη λειτουργία της δημοκρατίας στο δρόμο προς τις εκλογές προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης. «Το κρίσιμο είναι αν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει μπανανία, αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Θα πάμε έτσι σε εκλογές;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε λίγο αργότερα ότι ο κ. Τσίπρας «επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα. Υιοθέτησε απολύτως τις «λίστες» του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. Με την ίδια λογική, θα μπορούσε κάποιος να χρεώσει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα το κακόβουλο λογισμικό Pegasus, που απόψε παραδέχθηκε ότι λειτουργούσε επί των ημερών του και θύμα του, όπως έχει δημοσιευθεί, έπεσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η νέα παρέμβαση του κ. Τσίπρα είχε επίκεντρο τη λίστα με τα 33 ονόματα που δημοσίευσε πρόσφατα το Documento, ως θύματα των υποκλοπών από το Predator. Και παρότι δεν έχει προκύψει στο μεταξύ το οποιοδήποτε στοιχείο, που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη γραμμή ότι είναι η κυβέρνηση (και όχι η εφημερίδα) εκείνη που οφείλει να δώσει απαντήσεις. Και μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Κόντρα για την ακρίβεια

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε και στο μέτωπο της ακρίβειας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει την πολιτική επιλογή της αφαίμαξης των πολιτών και της ανακατανομής του πλούτου, αποτέλεσμα της οποίας είναι να γίνεται η μεσαία τάξη φτωχή. Έκανε λόγο για αλαζονεία εκ μέρους της κυβέρνησης, προέβλεψε χειρότερες μέρες και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Επικαλούμενος δε τα στοιχεία της Eurostat είπε ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

Απαντώντας ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «είναι ψέμα ότι η χώρα μας είναι η ακριβότερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν μόλις χθες, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Τη στιγμή μάλιστα που η τιμή λιανικής, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη και της Πορτογαλίας κατά 6%. Χώρες οι οποίες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για τον κ. Τσίπρα». Και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οι πολίτες βλέπουν στους λογαριασμούς τους τη στήριξη του κράτους, που προέρχεται στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της από τη φορολόγηση των υπερκερδών στην πηγή και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για να στηρίξει τα ψέματά του, ο κ. Τσίπρας παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέχρι σήμερα η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει επιβάλλει 90% φόρο στα υπερκέρδη κι ότι το τελικό ποσό δεν υπολογίστηκε από την κυβέρνηση, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, αλλά από την ίδια τη ΡΑΕ. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να καταγγείλει την κυβέρνηση για την αύξηση των επιτοκίων, λες και δεν βλέπει τι γίνεται παντού στον κόσμο. Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα «χτυπήσει τα νταούλια» και θα τα αλλάξει όλα «με ένα νόμο και ένα άρθρο».

«Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να την βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]