Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Γ. Δημόπουλος: Προχωράμε μπροστά με σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων

Από την στιγμή που ανέλαβα τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών ήξερα ότι στους ώμους μου θα σηκώσω ένα πολύ μεγάλο βάρος. Μιλάμε για οκτώ δήμους (Αθήνα, Δάφνη- Υμηττός, Ηλιούπολη, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Βύρωνας, Καισαριανή και Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες προβλήματα άλυτα που έπρεπε με γρήγορους ρυθμούς να δημιουργηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των Δημάρχων και της Περιφέρειας Αττικής και να εγκαινιαστεί μια πιο εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ μας.

Άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Δημόπουλου

Με ζητούμενο να κάνουμε μια νέα αρχή στην Αττική με περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη τα έργα που είχαν μείνει πίσω έπρεπε να επανεκκινηθούν και να ολοκληρωθούν, έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για την υγεία και την πρόληψη ιατρικών προβλημάτων των κατοίκων, έπρεπε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους ακόμα και με μια σειρά πολλών μικρών έργων που είχαν να κάνουν με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες ασφαλτοστρώσεις, όπως η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι της που αυτή την στιγμή ως έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με έργα αποχέτευσης, με υγειονομικούς και αγορανομικούς ελέγχους στις τοπικές αγορές και όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών αλλά και σε ανύποπτο χρόνο, ακόμα και με την παραμικρή καταγγελία από κάποιο πολίτη.

Η ασφάλεια των κατοίκων ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα από πολλές απόψεις και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως τα προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα κτλ. Έχουμε μια αγαστή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αφού όποτε και να το ζητήσουμε κλιμάκια με αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς συνδράμουν τους ελέγχους της Περιφέρειας ενώ και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και τις εφόδους για την προάσπιση της ασφάλειας των κατοίκων κυρίως του κέντρου όπου εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Μεγάλη σημασία δώσαμε και στην ψυχαγωγία των κατοίκων του Κεντρικού Τομέα, μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε μέχρι την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, τόσο πολιτιστικές όσο και αθλητικές, ενώ δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και στην ανάπλαση χώρων πολιτισμού και αθλητισμού για να αποδοθούν στους κατοίκους της Αθήνας.

Κεντρικοί πυλώνες των αναπλάσεων ήταν η αναμόρφωση του Πεδίου του Άρεως και του Αττικού Άλσους με σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στην καθαριότητα των χώρων, όσο και στην φύλαξή τους από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που φροντίσαμε να αναλάβει την περιφρούρηση τους. Φροντίσαμε τις υπάρχουσες υποδομές και προχωρούμε και στην επιδιόρθωση τεχνικών προβλημάτων που έμεναν άλυτα για πολλά χρόνια.

Επίσης υπογράψαμε με το Δήμο Αθηναίων σύμβαση για την χρηματοδότηση της ανάπλασης δεκάδων δημοτικών αθλητικών χώρων που είχαν εγκαταλειφθεί και αυτή την στιγμή έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδονται στους κατοίκους του κέντρου προς χρήση.

Ειδικότερα υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων για την λειτουργική αναβάθμιση 33 ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ.

Πρόκειται για 33 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις γειτονιές του Δήμου τα οποία χρήζουν συντήρησης, βελτίωσης και γενικότερης ανακαίνισης ώστε να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή για τους αθλητικούς συλλόγους και τους περιοίκους που τα χρησιμοποιούν.

Ενδεικτικά αναφέρω τα γήπεδα Παρασκευοπούλου και Γιάνναρη, Καβάφη και Ζαφειροπούλου, Μητσάκη και Πολυλά, στην πλατεία Εριουργίας και Πανδείωνος και Σάρωνος.

Γεγονός είναι όμως πως η πανδημία του κορονοϊού ήταν μια τροχοπέδη που μας καθυστέρησε σε πολλά πράγματα. Όμως και σε αυτή την ανάγκη σταθήκαμε όρθιοι και με συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς της Περιφέρειας Αττικής, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προχωρήσαμε σε μαζικούς ελέγχους και λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευτούν οι πολίτες της Αττικής και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής από μια ενδεχόμενη έξαρση του κορονοϊού. Ενισχύσαμε τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως:
· τα εργαστήρια και παρασκευαστήρια τροφίμων,
· τα καφεζαχαροπλαστεία
· οι φούρνοι
· τα καταστήματα εστίασης
· τα πρατήρια τροφίμων
· τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής

Παράλληλα και στο πλανόδιο εμπόριο, οι έλεγχοι ήταν συνεχείς ιδιαίτερα όταν αφορά στην πώληση τροφίμων. Ιδιαίτερη βαρύτητα είχαν για εμάς οι έλεγχοι και οι συστάσεις προς τα Ιδρύματα αποκατάστασης και αποθεραπείας, τα γηροκομεία και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).

Ως Κεντρικός Τομέας φροντίσαμε να προμηθεύσουμε τους δήμους και τις κοινωνικές δομές, όπως αστυνομικά τμήματα, ιερούς ναούς, μονάδες φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων με αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για την προστασία των εργαζομένων τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Στον ένα χρόνο που πέρασε από τον Σεπτέμβρη του 2019 που ανέλαβα καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, τα στοιχήματα που καλούμαι να αντιμετωπίσω μαζί με τους συνεργάτες μου είναι πολλά και δύσκολα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Προτεραιότητά μου πάντα είναι η ευημερία και η ασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας και των υπόλοιπων 7 δήμων του Κεντρικού Τομέα. Και η υπόσχεσή μου προς όλους είναι ότι ποτέ δεν θα βρουν την πόρτα του γραφείου μου κλειστή όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι το πρόβλημα που χρειάζεται επίλυση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH