Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Φοβίζει τον πλανήτη η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού (βίντεο)

Απαγόρευση εισόδου στους περισσότερους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, την Ιρλανδία και μεγάλο μέρος της Ευρώπης υπό τον φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης της μετάλλαξης του κορωνοϊού αναμένεται να επιβάλλει ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Η νέα μετάλλαξη φοβίζει τον πλανήτη με τον Αμερικανό επιδημιολόγο να αναφέρει οτι τα εμβόλια η μετάλλαξη φαίνεται να αντιστέκεται περισσότερο στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού χωρίς αυτό να τα κάνει μη αποτελεσματικά.

«Είμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο ασφάλειας όπου τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Αυτό που κάνουμε ήδη είναι να προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα να χρειάζεται να τροποποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τα εμβόλια».

Η Βρετανική μετάλλαξη έχει ήδη εντοπιστεί σε 22 πολιτείες.

Οι Βρετανοί συνεχίζουν τα πάρτι

Οι Βρετανοί παραμένουν αμετανόητοι. Ούτε το κρύο αλλά ούτε και οι τελευταίες ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον πτόησαν τους 300 περίπου συμμετέχοντες σε πάρτυ που διέλυσε η αστυνομία σε σιδηροδρομική στοά.

Μικροί και μεγάλοι το Σαββατοκύριακο ξεχύθηκαν σε πάρκα και πλατείες για να απολαύσουν το χιόνι προκαλώντας συναγερμό στις αρχές για παραβίαση των μέτρων.

Για να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμούς στα πάρκα της προηγούμενη εβδομάδας οι αρχές απειλούν με πρόστιμο 200 λιρών, όλους όσοι πιαστούν να παίζουν χιονοπόλεμο.

Οργισμένος με όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Μάτ Χάνκοκ.

«Δεν θα έπρεπε να γίνονται ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητα. Τέρμα τα πάρτι στο Παρίσι ή αποδράσεις Σαββατοκύριακου στο Ντουμπάι».

Η Ευρώπη θωρακίζεται από την μετάλλαξη

Μεγάλη είναι η αγωνία των Ευρωπαϊκών χωρών για την εξάπλωση της μετάλλαξης.
Ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους κάνει η Γερμανία εστιάζοντας στους επισκέπτες του εξωτερικού.

«Από χθες έχουμε εντολή να διεξάγουμε ειδικούς ελέγχους στις πτήσεις από περιοχές υψηλού κινδύνου. Θα μπαίνουμε στα αεροπλάνα και θα ελέγχουμε τους επιβάτες.»

Το κώδωνα του κινδύνου κρούουν και οι επιστήμονες της Γαλλίας. Η χώρα παρά την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων με τελευταίο την επέκταση της απαγόρευσης μετακίνησης από τις 6 το απόγευμα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τρίτο καθολικό Lockdown.

Με περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις την ημέρα η Γαλλία ξεπέρασε το “όριο” που είχε θέσει η κυβέρνηση και το συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να είναι κρίσιμο.

Εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στην Ολλανδία για να απωθήσουν τους διαδηλωτές ενώ έγιναν τουλάχιστον 100 συλλήψεις.

Από την οργή των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους για να εναντιωθούν στην επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες δεν γλίτωσε ούτε το εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη Ουρκ.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH