Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

Η εξομολόγηση του Τζεφ Μπρίτζες για τον καρκίνο: «Δεν είχα τίποτα για να τον παλέψω»

Για τη μάχη του με τον καρκίνο, αλλά και την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό, μίλησε ο Τζεφ Μπρίτζες.

Ο 72χρονος ηθοποιός βρέθηκε θετικός στον Covid-19 την περασμένη χρονιά και όπως είχε δηλώσει τότε, η εμπειρία αυτή «έκανε τον καρκίνο να μοιάζει παιχνιδάκι».

Μιλώντας στην εκπομπή «Sunday Morning» την Κυριακή, ο ηθοποιός μίλησε για τον αγώνα του με τον κορωνοϊό, καθώς πέρασε πέντε εβδομάδες στη ΜΕΘ. «Ω, φίλε, τι ταξίδι…», είπε αρχικά ο Τζεφ Μπρίτζες και πρόσθεσε: «Υπήρχαν φορές που η γυναίκα μου ρωτούσε τους γιατρούς αν θα πεθάνω. Κι εκείνοι απαντούσαν ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δεν την καθησύχαζαν ότι όλα θα πάνε καλά».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, εκείνος και η σύζυγός του, Σούζαν Γκέστον, με την οποία γιορτάζουν φέτος 45 χρόνια γάμου, αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικά τον θάνατο.

Αν και ο ίδιος προσπαθεί να το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και ελπίδα, εκείνη δεν το καταφέρνει. Βέβαια, η συγκεκριμένη περίπτωση έκανε κι εκείνον να παραιτηθεί, καθώς ήταν πολύ δύσκολη. «Οι γιατροί μου έλεγαν “Τζεφ, πρέπει να παλέψεις. Φίλε, πρέπει να παλέψεις”. Κι εγώ σκεφτόμουν ότι ήμουν έτοιμος να παραδώσω τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπρίτζες ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2018 ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα, ένα είδος δηλαδή, καρκίνου του αίματος. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έκανε γυμναστική στο σπίτι του, όταν ένιωσε κάτι ασυνήθιστο στο στομάχι του. «Είχα έναν όγκο 12 επί 9 εκατοστά στο σώμα μου. Ήταν σαν να έχω παιδί στο σώμα μου», είχε δηλώσει.

Μετά τη διάγνωση του γιατρού του, ξεκίνησε χημειοθεραπείες, ενώ ταυτόχρονα λάμβανε ένα κοκτέιλ φαρμάκων. Το ανοσοποιητικό του είχε αποδυναμωθεί εντελώς και σαν να μην έφτανε αυτό, τον Ιανουάριο του 2021, προσβλήθηκε και από τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο κατά του ιού δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα για να τον προστατεύσει.

«Δεν είχα άμυνες. Αυτό κάνει η χημειοθεραπεία. Εξαφανίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Δεν είχα τίποτα για να τον παλέψω. Πίστευα πως πλησίαζα στις πύλες του παραδείσου», είχε πει ο Τζεφ Μπρίτζες.

«Αυτή η τριβή με τον θάνατο μου έδωσε ένα δώρο. Κατάλαβα πως η ζωή είναι μικρή και όμορφη. Η αγάπη γύρω μας είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή», ανέφερε σε δημοσίευσή του στο Instagram.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH