Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Ενοχή αστυνομικού για κλοπη βυτίου με 36,5 τόνους βενζίνης – Ήταν προϊόν λαθρεμπορίου

Στην καταδίκη ενός (συνταξιούχου σήμερα) αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. σε 12 μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, προχώρησε η Ελληνική Δικαιοσύνη. Ο εν λόγω άνδρας κρίθηκε ένοχος για την απώλεια ποσότητας 36,5 τόνων βενζίνης από βυτίο το οποίο είχε δεσμευθεί ως ύποπτο για λαθρεμπορία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε σε Tμήμα Aσφαλείας της δυτικής Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε, επίσης, ιδιώτης σε 6μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά τη δέσμευσή του, το βυτίο φυλασσόταν σε ειδικό χώρο. Ο αστυνομικός, με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένου του, φέρεται να αφαίρεσε το γεμάτο βυτίο από τη φύλαξη για να το επιστρέψει άδειο ύστερα από 7 ώρες. Από την έρευνα δεν προέκυψε πού κατέληξαν τα καύσιμα.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, στην αγόρευσή της είπε ότι αυτά «διοχετεύθηκαν σε τρίτους, ίσως και στον δεύτερο κατηγορούμενο».

Απολογούμενος ο αστυνομικός αρνήθηκε την κατηγορία, αλλά δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τους δικαστές που τον έκριναν ένοχο με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH