Thursday, May 30, 2024

Latest Posts

Ελεονώρα Μελέτη: Έχω ζήσει την τοξικότητα σε ό,τι αφορούσε τη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής

Για το metoo, τις κακοποιητικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας αλλά και στην τοξικότητα που έχει η ίδια βιώσει από τα media σε ό,τι αφορά στην προσωπική της ζωή μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Στο παρελθόν έχω ζήσει την τοξικότητα σε ό,τι αφορούσε τη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής και πήρα τα μέτρα μου στέλνοντας εξώδικα», είπε στο Instyle η Ελεονώρα Μελέτη, σημειώνοντας πως όποιος θέλει, μπορεί να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Άκουσα πρόσφατα ένα απόσπασμα από εκπομπή στην οποία ήσουν καλεσμένη, όπου αναφέρθηκε στο metoo και στην προσωπική εμπειρία που είχες από πολιτικό πρόσωπο που σε παρενόχλησε. Γιατί το φαινόμενο αυτό έχει δημοσιοποιηθεί κυρίως στον χώρο του θεάτρου και σε άλλους, τολμώ να πω, αποσιωπάται;

Από τη showbiz δεν έχουν γίνει ακόμα αποκαλύψεις από τον χώρο της τηλεόρασης και της μουσικής. Αν δεν ανοίξουν στόματα, δεν μπορείς να αποσπάσεις πληροφορίες. Επίσης, η τηλεόραση έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: πού θα καταγγείλει τον εαυτό της; Δυστυχώς, μόνο στο θέατρο άσκησε ο ασκός του Αιόλου. Το τοπίο, βέβαια, γύρω από το ευρύτερο φαινόμενο παραμένει ακόμα λίγο θολό. Αν κάποια γεγονότα δεν είναι αυταπόδεικτα, το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο. Ο κόσμος ακόμα φοβάται.

ΕΛ.ΜΕΛΕΤΗ

Υπάρχουν φυσικά πολλές συμπεριφορές που είναι ενδεχομένως μηνύσιμες. Δεν είναι μόνο ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση. Σε αυτό το σημείο όμως μπορεί η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας να σε κάνει, από θύμα, θύτη και ο κακοποιητής να σε καταγγείλει για συκοφαντική δυσφήμιση.

Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι εργασιακοί χώροι πρέπει να προστατεύσουν κάθε εργαζόμενο από τέτοιες καταστάσεις θέτοντας ουσιαστικότερα πλαίσια. Αν όμως ο θύτης είναι ο εργοδότης; Γι’ αυτό, λοιπόν, θεωρώ ότι όλο αυτό το φαινόμενο, οι συνέπειες και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν χαρακτηρίζονται από μια θαμπάδα και ένα πολύ ευρύ φάσμα, που ίσως γίνεται και χαοτικό. Έχει να γίνει, κατ’ εμέ, ουσιαστική δουλειά και όχι απλώς καταγγελίες στην τηλεόραση. Όλοι οι φορείς της πολιτείας πρέπει να δράσουν άμεσα. Η τηλεόραση είναι απλώς το μέσο.

Είσαι στο προσκήνιο αρκετά χρόνια λόγω της δημοσιογραφικής σου καριέρας αλλά και για την προσωπική σου ζωή. Πόσο ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό τελικά όταν γίνεται τοξικό;

Εγώ προστατεύω την προσωπική μου ζωή 100%. Μοιράζομαι μόνο ό,τι θέλω να μοιράζομαι, γιατί ακριβώς έχω βιώσει το να γίνεται όλο αυτό τοξικό. Στο παρελθόν έχω ζήσει την τοξικότητα σε ό,τι αφορούσε τη διαχείριση της προσωπικής μου ζωής και πήρα τα μέτρα μου στέλνοντας εξώδικα σε όλα τα μέσα, απαιτώντας να μην ασχολείται κανείς με την προσωπική μου ζωή και με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μου χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι εγγράφως την άδεια τους για την οποιαδήποτε δημοσιοποίηση της εικόνας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάζομαι στα περιοδικά μονίμως μόνη μου. Δεν βρισκόταν κανείς δίπλα μου δίχως να έχει δώσει έγγραφη άδεια – από συγγενείς και φίλους. Αυτό βέβαια σταμάτησε, καθώς είμαι πια παντρεμένη, με οικογένεια.

Προσωπικά, δεν καλώ τα media σε προσωπικές μας στιγμές, όπως η βάφτιση του παιδιού μου. Θεωρώ ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις τα πάντα δίχως να το διατυμπανίσεις. Στον πολιτικό μου γάμο διεκπεραίωσα τα πάντα προσωπικά, χωρίς να κρυφτώ από κανέναν. Το σημαντικό είναι να μην εκτίθεσαι.

Δεν πιστεύω όσους λένε ότι δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι προσωπικό μακριά από τις κάμερες. Όλα μπορούν να γίνουν όπως επιθυμεί ο καθένας. Είναι όλα μια επιλογή. Στα social media, για παράδειγμα, μοιράζομαι σκέψεις και καταστάσεις, όπως και οι ακόλουθοι μοιράζονται μαζί μου ευχές και απόψεις τους, με γνώμονα όμως να προστατεύσω ότι επιθυμώ και να υπολογίσω και τις επιπτώσεις. Θέλω όμως να ανοίγω την καρδιά μου στον κόσμο, αλλά πάντα με προσοχή και μέτρο. Δεν μπορώ, για παράδειγμα, να προβάλλω την κόρη μου, παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτικότητα της.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]