Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

ΕΛ.ΑΣ.: Ψάχνει μάρτυρες και κινητά για να βρουν τους 20 κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Ο εντοπισμός, η σύλληψη της ομάδας των περίπου 20 κουκουλοφόρων και η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, με τον ξυλοδαρμό του καθηγητή χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, αποτελεί προτεραιότητα για τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια, απο όπου και αν εκπορεύονται, δημιουργούν τεράστια ζητήματα στην ελληνική κοινωνία, γεγονός που πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη εξιχνίαση τους. Στην περίπτωση του αναπληρωτή καθηγητή Α.Δ, οι έρευνες των αστυνομικών διεξάγονται σε τρεις άξονες.

Πρώτον, μέσα απο μαρτυρίες φοιτητών, του ίδιου του καθηγητή, κάμερες, κινητά τηλέφωνα, οι αναλυτές, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ομάδας και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο τους.

Βασικό ερώτημα είναι πως η ομάδα των περίπου 20 κουκουλοφόρων, έφθασε στο πανεπιστήμιο, πως διέφυγε και προς τα που κατευθύνθηκε.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τα κίνητρα των δραστών. Δηλαδή αν τους «ναύλωσε» κάποιος να κάνουν την επίθεση ή αν προέρχονται απο κάποιο χώρο που έμαθαν για το προφίλ του καθηγητή και θέλησαν να αυτοδικήσουν. Οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε σαιτ συγκεκριμένου χώρου και συγκεντρώνουν πληροφορίες καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται απο «άτομα της πλατείας». Ψάχνουν δε, να δουν, ποιοί γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής και αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του κάνουν την επίθεση. Όπως λένε, αν έγινε απο άτομα του «χώρου» δεν θα το κρατήσουν κρυφό και θα αναρτήσουν την ανάληψη ευθύνης σε συγκριμένο σαιτ. Τρίτον ερευνούν τα όσα λέει ο καθηγητής. Ότι δηλαδή, είχε μια δικαστική διαμάχη με έναν καθηγητή πρώην συνέταιρο του και δυο ακόμη πρώην συναδέλφους του με φόντο μια υπόθεση παιδοφιλίας. Οι συγκεκριμένοι καθηγητές θα κληθούν να δώσουν κατάθεση όμως δημιουργεί προβληματισμό στους αστυνομικούς πως είναι δυνατόν καθηγητές να λύνουν τις διαφορές τους με τόσο βίαιο και αδιανόητο τρόπο.

Τι είπε στους αστυνομικούς: «Μπήκαν απο τις δυο εισόδους του αμφιθεάτρου. Με έβριζαν και με χτυπούσαν. Τα έχασα…»

Η περιγραφή του καθηγητή σοκάρει. Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 3 και ενώ βρισκόταν σε μάθημα στο αμφιθέατρο. Στεκόταν στο κέντρο της αιθούσης όταν ξαφνικά δυο ομάδες περίπου 20 ατόμων που μπούκαραν ταυτόχρονα απο τις δυο εισόδους, κυκλωτικά, όρμησαν πάνω του, βρίζοντας τον χυδαία και χτυπώντας τον με μπουνιές και κλωτσιές στο σώμα και το κεφάλι. «Τα έχασα και δεν κατάλαβα την αιτία» είπε ο καθηγητής για να προσθέσει πως «οι δράστες φορουσαν μάσκες για τον κορωνοιό και κουκούλες» ενώ κάποιοι φοιτητές έπεσαν πάνω στους κουκουλοφόρους για να τον προστατεύσουν. Μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν ενώ ο καθηγητής οδηγηθηκε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, ο γιος του, τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις ενώ οι αστυνομικοί του έδωσαν και την παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή:protothema.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH