Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Έκλεβαν αυτοκίνητα τα διέλυαν και τα πωλούσαν για ανταλλακτικά σε συνεργεία

Χειροπέδες σε τρία άτομα ως μέλη εγκληματικής ομάδας που έκλεβε αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους. Τους συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Οι τρεις δράστες που «χτυπούσαν» αυτοκίνητα συνελήφθησαν στις 6 Φεβρουαρίου στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 70 χρόνο, έναν 46χρονο και έναν 59χρονο, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για – τα κατά περίπτωση αδικήματα – της «εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδούς κατάθεσης, απάτης και της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες κ.α.».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια απέκρυπταν σε συνεργείο που διατηρούσε ο 70χρονος και ήταν ιδιοκτησίας του 59χρονου.

Από το παραπάνω συνεργείο, το οποίον χρησιμοποιούσαν ως «διαλυτήριο», διέλυαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα με τα κατάλληλα εργαλεία που είχαν προμηθευτεί.

Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα που αποσυναρμολογούσαν τα διέθεταν προς πώληση σε ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων, οι οποίοι προσέρχονταν στο συνεργείο για να τα παραλάβουν ή αναλάμβαναν να τους αποστείλουν ο
70χρονος και ο 46χρονος.

Μέσα στο συνεργείο των κακοποιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία 3 κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πλήθος εργαλείων,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • ποσότητα κάνναβης βάρους 23,9 γραμμαρίων
  • 8 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών
  • κλειδιά οχημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH