Τρίτη, Απρίλιος 20, 2021

Latest Posts

Δημόπουλος: Ό,τι χειρότερο για τη διασπορά του ιού τα κορωνοπάρτι

«Είμαστε στο πιο δύσκολο σημείο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και συμπλήρωσε ότι «όταν έχουμε τόσο μεγάλη διασπορά σε μια περιοχή 5 εκατ. κατοίκων είναι δύσκολη η απομόνωση».

Όπως τόνισε, «προφανώς κυριαρχούν οι μεταλλάξεις, και άλλες ενδεχομένως που δεν γνωρίζουμε. Ήδη έχουν αναφερθεί νέες στην Καλιφόρνια και την περιοχή της Νέας Υόρκης, και στην προσπάθεια του ιού να επιβιώσει οι νέες μεταλλάξεις χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Ο κορωνοϊός γίνεται σαφώς πιο μεταδοτικός, γι’ αυτό επικρατεί μια μετάλλαξη έναντι κάποιας άλλης, ευτυχώς, όμως δεν φαίνεται πιο θανατηφόρος, αλλά όταν αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων»
εξήγησε.

Αναφερόμενος στα κορωνοπάρτι ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι είναι οι χειρότερες συνθήκες για τη διασπορά του κορωνοϊού. «Πολλά άτομα σε κλειστό χώρο που μιλάνε δυνατά μεταξύ τους. Ένας αν φέρει τον ιό θα υπάρχει ευρύτατη διασπορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν τρεις σημαντικοί παράγοντες οι οποίοι εξηγούν τη σημερινή κατάσταση: Πρώτον η κόπωση όλων μας και επομένως η μη εφαρμογή ή η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων. Δεύτερον ο καιρός. Φεβρουάριος – αρχές Μαρτίου είναι η χειρότερη περίοδος για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, το έχουμε δει και στη γρίπη. Τρίτον, οι μεταλλάξεις. Οι τρεις παράγοντες συνεργούν και οδηγούν στη σημερινή κατάσταση και το χειρότερο είναι ότι χρειάζεται να αναπτύσσουμε καθημερινά νέες κλίνες COVID. Το θέμα είναι η εφαρμογή των μέτρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό για μερικές εβδομάδες. Το ΕΣΥ αναγκάζεται καθημερινά να ανοίγει νέες κλίνες COVID νέες κλίνες ΜΕΘ, δεν είναι απλή υπόθεση αυτό, πέραν του κρεβατιού και του εξοπλισμού χρειάζεται ιατρικό προσωπικό και οι γιατροί είναι στα όρια τους» υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.

Δήλωσε πάντως ότι είναι θετική η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH