Tuesday, May 28, 2024

Latest Posts

Χριστίνα Ορφανίδου: Ένοχοι ο πρώην σύντροφός της και μια 26χρονη για το revenge porn σε βάρος της

Δύο άτομα καταδικάστηκαν με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για την υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) με πρωταγωνίστρια την πρώην παίκτρια του Big Brother, Χριστίνα Ορφανίδου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε το πρωί της Δευτέρας πως ο πρώην σύντροφος του θύματος είναι ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η δεύτερη κατηγορούμενη, πρώην του μετέπειτα συντρόφου του θύματος, είναι ενοχή για την ίδια πράξη και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και στην 27χρονη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Και οι δύο ποινές είναι μετατρέψιμες προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ και στους δύο επιβλήθηκε η χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έφεσή τους έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το 2018 με τον πρώτο κατηγορούμενο που διατηρούσε ερωτική σχέση με την Χριστίνα Ορφανίδου, να μη μπορεί να δεχθεί τον χωρισμό τους και ότι η νεαρή κοπέλα συνέχισε τη ζωή της συνάπτοντας δεσμό, όπως πίστευε, με έναν άλλον άνδρα. Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την πρώην σύντροφό του άλλου προσώπου και συγκατηγορούμενή του και τις έστειλε υλικό από προσωπικές τους στιγμές.

Συγκεκριμένα

Ο 31χρονος παραδέχθηκε ότι έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις προσωπικές του στιγμές στην 27χρονη και εκείνη με τη σειρά της τα δημοσίευσε, μεταξύ άλλων, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου διατηρούσε λογαριασμό με 30.000 ακολουθους, με συνέπεια να την εκθέσει ανεπανόρθωτα. Παρόλο που η ίδια υποστήριξε πως είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύματος, στο υλικό το οποίο δημοσιεύθηκε φαίνονταν ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά τατουάζ στο σώμα της και στοιχεία που αποκάλυπταν ξεκάθαρα την ταυτότητά της.

Η Χριστίνα Ορφανίδου διατηρούσε δεσμό για τρία χρόνια με τον πρώτο κατηγορούμενο και πίστευε ότι αυτή η σχέση θα κατέληγε σε γάμο. Το υλικό από προσωπικές τους στιγμές που διέρρευσε στο διαδίκτυο καταγράφηκε με τη συναίνεσή της αλλά ποτέ δεν έδωσε την άδειά της για να φτάσει σε τρίτα άτομα. Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, μόλις η σχέση τους τελείωσε και χώρισαν με δική της απόφαση, του ζήτησε να διαγράψει τα αρχεία, κάτι που ποτέ όμως δεν έγινε.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, ο κατηγορούμενος γνώριζε όταν έστελνε το συγκεκριμένο υλικό στην συγκατηγορούμενή του, πως εκείνη θα το κοινοποιούσε στο διαδίκτυο για να τους εκδικηθεί και να την βλάψει. Πρόκειται για δύο βίντεο και τέσσερις φωτογραφίες προσωπικού περιεχομένου. Η κατηγορούμενη φέρεται πως έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες μέσω Viber στον πρώην σύντροφό της και τα ανέβασε στο Instagram, γράφοντας εξευτελιστικούς και υβριστικούς σχολιασμούς στη λεζάντα.

Η 27χρονη φρόντισε να κρύψει τα μάτια από το πρόσωπο του θύματος, αλλά συνέχισε να είναι αναγνωρίσιμη σε τρίτους. Όπως ανέφεραν άνθρωποι που είδαν το βίντεο, μπόρεσαν εύκολα να αναγνωρίσουν το πρόσωπό της. Το συγκεκριμένο υλικό δεν άργησε να αναρτηθεί και σε ιστοσελίδες πορνογραφικου περιεχομένου και για τον λόγο αυτό η Χριστίνα Ορφανιδου κατέθεσε νέα μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο.

«Μέχρι σήμερα δέχομαι χυδαία μηνύματα»

Η Χριστίνα Ορφανίδου περιέγραψε στην κατάθεσή της τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει από την ημέρα που διέρρευσε το υλικό από τις προσωπικές της στιγμές, ενώ υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος την είχε απειλήσει πως θα το δημοσίευε στο διαδίκτυο. Τα βίντεο αυτά έφτασαν μέχρι και σε πρόσωπα του οικογενειακού της περιβάλλοντος, σε φίλους και γνωστούς της, ενώ, όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν μπορεί να προχωρήσει τη ζωή της και να κάνει μια νέα σχέση.

«Μέχρι σήμερα δέχομαι χυδαία μηνύματα. Αναγκάστηκα να φύγω από τη Θεσσαλονίκη», κατέθεσε.

Τι είπαν οι κατηγορούμενοι

Ο 31χρονος κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, απέδωσε τις πράξεις του στο νεαρό της ηλικίας του και ζήτησε συγνώμη από το θύμα. «Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη. Τα έστειλα μόνο σε ένα άτομο το οποίο εμπιστευόμουν. Γνωριστήκαμε από τα κοινωνικά, δεν ήξερα τι έχει στο κεφάλι της, μου έλεγε πως με τον άλλον άντρα έχει τελειώσει και πως δεν θέλει κάτι μαζί του», ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε απειλήσει ποτέ το θύμα πως θα ανέβαζε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο. «Χωρίσαμε μια περίοδο και μετά προσπαθήσαμε να τα ξανά βρούμε. Δεν την απείλησα ποτέ ότι θα τα ανεβάσω, δεν ισχύει αυτό. Όταν έγινε αυτό, ήταν είδη πολύ αργά και δεν μπορούσα να κάνω οτιδήποτε», είπε.

Ο ίδιος είπε πως και η δεύτερη κατηγορούμενη του είχε στείλει βίντεο με τον άντρα που διατηρούσε σχέση και έτσι της έστειλε και αυτός μη πιστεύοντας ότι θα τα ανέβαζε στο διαδίκτυο, ενώ τόνισε ότι δεν ευθύνεται για ο,τι έγινε, αφού αν ήθελε να εκδικηθεί την πρώην σύντροφό του θα ανέβαζε ο ίδιος τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Η δεύτερη κατηγορούμενη, η γυναίκα που κοινοποίησε παράνομα τα βίντεο και τις φωτογραφίες της Xριστίνας Ορφανίδου, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης και εκπροσωπηθηκε από δικηγόρο.

«Ζητάω ειλικρινά και ταπεινά συγγνώμη», ήταν αυτό που μεταφέρθηκε στη δικαστική αίθουσα και μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης υποστήριξε ότι διατηρούσε δεσμό επί σειρά ετών με τον άντρα που πίστευε ότι το θύμα είχε παράλληλη σχέση και ο σκοπός της ήταν να τον διεκδικήσει, να κλονισει τη σχέση τους και όχι να εκδικηθεί το θύμα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν περίμενε πως θα πάρει τόση έκταση και ότι έγινε με συναισθηματική φόρτιση.

Πηγή: protothema.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]