Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Χίος: Χασισοφυτείες σε σπίτι βρήκε η «Άνκω», το εκπαιδευμένο σκυλί της Δίωξης

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, το λυκόσκυλο «Άνκω» της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε μια φυτεία κάνναβης εσωτερικού χώρου σε ένα σπίτι στα Καρδάμυλα της Χίου, το οποίο ανήκει σε έναν Έλληνα που καλλιεργούσε τα ναρκωτικά με σκοπό την διάθεσή τους σε χρήστες της περιοχής.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος κλήθηκε να ερευνήσει το σπίτι του υπόπτου και οδήγησε τους αστυνομικούς κατευθείαν στο δωμάτιο που είχε μετατραπεί σε… θερμοκήπιο με τρεις προβολείς οι οποίοι εξασφάλιζαν τις απαραίτητες συνθήκες θερμότητας και φωτισμού σε 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 ως 130 εκατοστών, ενώ ξετρύπωσε και 7,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι η «Άνκω» είχε συμμετάσχει νωρίτερα σε άλλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Καρδάμυλα και είχε ανακαλύψει ένα δωμάτιο- θερμοκήπιο, όπου υπήρχαν ένα φυτώριο με 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους τριών ως 15 εκατοστών και μια αυτοσχέδια ντουλάπα με σύστημα εξαερισμού, φωτισμού και ποτίσματος στην οποία καλλιεργούνταν άλλα δύο χασισόδεντρα ύψους 60 και 70 εκατοστών. Στον ίδιο χώρο βρήκε 497,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 17 τσιγαριλίκια, τέσσερις σύριγγες με συνολικά 35 ml χασισέλαιο και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ στην κατοχή του καλλιεργητής κατασχέθηκαν 3.420 ευρώ.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH