Πέμπτη, Απρίλιος 22, 2021

Latest Posts

«Χαλάρωση» σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας, νέος οδικός χάρτης, την Παρασκευή οι αποφάσεις

Αναβολή πήρε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν τη σταδιακή άρση του lockdown.

Η εκτίμηση για κορύφωση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα, η «εκτίναξη» των διασωληνωμένων που ξεπέρασαν του 600 αλλά και «έκρηξη» της θετικότητας που άγγιξε το 12,3% (!) είναι οι λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί πάτησαν «φρένο» στην έκτακτη σύσκεψη που είχε αποφασιστεί για σήμερα. Επιπλέον, οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μελετήσουν αναλυτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως όλα δείχνουν, ο νέος οδικός χάρτης που θα οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων και σταδιακή άρση του lockdown θα τεθεί επί τάπητος την Παρασκευή όταν και θα συνεδριάσει τελικά η Επιτροπή.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνυπολογίσει την κόπωση των πολιτών μετά από τα συνεχή lockdown αλλά και την εξέλιξη στο πρόγραμμα εμβολιασμών ώστε να μπορέσει να δώσει στη δημοσιότητα με τις αποφάσεις της το πότε και με ποιο τρόπο θα ανοίξουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρέψει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ αντί για τις 7. Να ισχύσει δηλαδή ό,τι και τις καθημερινές.

Παράλληλα, ο κωδικός 6 στα SMS (σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο) να ισχύει και για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο το αυτοκίνητο.

Μέχρι χθες το σχέδιο που εξεταζόταν από τους ειδικούς ήταν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού.

Σήμερα αναμένεται πάντως η συνεδρίαση των Επιδημιολόγων η οποία και θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα νέα επιδημολογικά δεδομένα και θα δώσει το στίγμα για τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH