Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Αττική: Εξαπλώνεται ο ιός με ταχύτητα – 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες

Με την Αττική να παραμένει για μια ακόμη μέρα «πρωταγωνίστρια» στο σκηνικό της επιδημίας στη χώρα μας, συγκεντρώνοντας τα μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού της επικράτειας, καθώς και τους μισούς ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία της, ολοκληρώνεται η δύσκολη αυτή εβδομάδα.

Σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Ρεθύμνου, με ζητούμενο αν θα πρέπει να επιβληθούν στις περιοχές μέτρα ανάλογα με εκείνα της Αττικής, όπως επίσης και για το αν θα πρέπει να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο σύνολο του νομού της Αχαΐας.

Η πίεση στο ΕΣΥ προς το παρόν αντανακλάται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, στα οποία καταγράφεται κάθε ημέρα μια μικρή αύξηση στον αριθμό των νοσηλευομένων. Σταθερά δε η Αττική διατηρεί τη…μερίδα του λέοντος στις καθημερινές εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 σε σχέση με εκείνες στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας – μια κατάσταση η οποία διαμορφωνόταν διαφορετικά το προηγούμενο τρίμηνο με τις εισαγωγές να γίνονται κυρίως στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας. Χθες από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

Περίπου το 1/3 των κρουσμάτων του λεκανοπεδίου εντοπίζονται στον κεντρικό τομέα της Περιφέρειας, με τον δήμο Αθηναίων και τους όμορους δήμους να μετρούν χθες 195 νέες μολύνσεις. Ο δυτικός τομέας Αθηνών κατέγραψε 124 μολύνσεις, ενώ τις τελευταίες τρεις ημέρες μεγαλώνει η επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής. Χθες κατέγραψαν 26 κρούσματα – μόλις μια εβδομάδα πριν ανέφεραν 2-3 κρούσματα.

Ήδη οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 988. Οι 802 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και οι 186 σε ΜΕΘ. Από την 1η Φεβρουαρίου οι ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί κατά 307. Πριν από 12 ημέρες στις απλές κλίνες νοσηλεύονταν 534 ασθενείς και στις ΜΕΘ 147. Στο πλαίσιο αυτό, οι 281 διασωληνωμένοι που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες αντανακλούν την αναπόφευκτη επερχόμενη πίεση, η οποία έχει φέρει στην ατζέντα του υπουργείου Υγείας και την ενδεχόμενη ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH