Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Latest Posts

ΑΣΟΕΕ: Ανάληψη ευθύνης για τον ξυλοδαρμό καθηγητή

Την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του καθηγητής της ΑΣΟΕΕ ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικοί/Αναρχικές» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σε βάρος του καθηγητή σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ στις 11 Ιανουαρίου, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μιλούσε με τους φοιτητές.

Όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί σύμφωνα με μαρτυρίες.

Διεκόπη η δίκη του καθηγητή

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. Ο καθηγητής μαζί με την κουμπάρα του είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της τοκογλυφίας σε βάρος έτερου καθηγητή που είναι και μηνυτής στην υπόθεση.

Τελικά η δίκη διακόπηκε για τις 28 Ιανουαρίου. Η κατηγορία ανάγεται σε αντιδικία των δύο πανεπιστημιακών οι οποίοι στο παρελθόν ήταν συνεργάτες σε επενδυτική εταιρία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τοκογλυφία φέρονται να δάνεισαν στον αντίδικο τους, ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, από το 2007 έως το 2013 ποσό άνω των 6 εκατ. ευρώ για το οποίο έλαβαν τόκο που ανήλθε σε ποσό 4,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή με επιτόκιο ύψους 70%.

Εν συνεχεία υπέγραψαν με τον νυν μηνυτή τους νέες δανειακές συμβάσεις που αφορούσαν ποσό άνω των 14 εκατ. ευρώ το οποίο αφορούσε τα αρχικά δάνεια αλλά και τους τόκους της τριετίας που τελικά διαμορφώθηκαν σε ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε επιτόκιο που ξεπερνούσε το 38% «ήτοι επιτόκιο κατά πολύ υπερβαίνον του ανώτατου επιτρεπτού εξωτραπεζικού από την Τράπεζα της Ελλάδος που για το έτος 2016 είχε οριστεί σε 5,25%» όπως αναφέρεται στην δικογραφία.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH