Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Latest Posts

Αρχισε στην Τεχνόπολη το 1ο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ

Με τους καλύτερους οιωνούς και πλήθος κόσμου, άρχισε το 1ο Παραολυμπιακό Φεστιβάλ που διεξάγεται στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και της BeActiveHellas με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ. Θανάσης Τσιβίλης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ κ. Χρήστος Τζαμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και οι Παραολυμπιονίκες κ. Αλέξανδρος Χέλμουτ Ταξιλδάρης, κ. Μάκης Καλαράς, κ. Μιχάλης Λεμονής.

Oπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης απένειμε βραβείο στον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την έμπρακτη στήριξή του στην ενίσχυση του Παραολυμπιακού κινήματος, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις επιδείξεις των αθλημάτων και συγκεκριμένα στο μπάσκετ με αμαξίδιο, αποσπώντας μεγάλο χειροκρότημα των πολιτών.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των παιδιών που επισκέφθηκαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους το Παραολυμπιακό Φεστιβάλ και συμμετείχαν διαδραστικά στα εξής:

– Παραολυμπιακά αθλήματα
– Επιδείξεις Παραολυμπιακών αθλημάτων, όπως: Μπάσκετ με αμαξίδιο, Ποδόσφαιρο ακρωτηριασμένων, Βόλεϊ Καθιστών, Ξιφασκία με αμαξίδιο, Μπότσια, Επιτραπέζια αντισφαίριση, Γκόλμπολ αλλά και χορός με αμαξίδιο, στα οποία θα συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες Παραολυμπιονίκες
– Παραολυμπιακή έκθεση φωτογραφίας
– Δράσεις ζωντανής βιβλιοθήκης (human library) με ζωντανές συζητήσεις με γνωστούς αθλητές με αναπηρία.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH