Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Latest Posts

Ανησυχία των ειδικών για Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια και Θεσσαλονίκη – εξετάζεται lockdown τύπου Αττικής

Μέτρα καθολικού lockdown όπως αυτό στην Αττική, εξετάζουν οι ειδικοί για Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια, λόγω της διασποράς του κορονοϊού. Σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι λοιμωξιολόγοι, αναμένεται να συνεδριάσουν το πρωί της Παρασκευής στις 10:00, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και να προχωρήσουν στις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Στην Πάτρα, έχει επιβληθεί σκληρό lockdown, ενώ η Αχαΐα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 93 νέα κρούσματα κορονοϊού. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει 112 κρούσματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία κατέγραψε 35 κρούσματα την Πέμπτη και 57 την Τετάρτη, με τα αυστηρότερα μέτρα να είναι προ των πυλών.

Αναφορικά με το Ρέθυμνο, την Τετάρτη εντοπίστηκαν 42 νέες μολύνσεις, ενώ την Πέμπτη ακόμη 12, με την Κρήτη να βρίσκεται συνολικά σε ανοδική τροχιά όσον αφορά τα κρούσματα.

Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, «διχάζοντας» τους λοιμωξιολόγους, καθώς αρκετοί προτείνουν να ληφθούν άμεσα πιο αυστηρά μέτρα, ενώ συνάδελφοί τους είναι υπέρ της αναμονής.

Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων την Τετάρτη και την Πέμπτη, με 101 και 129 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη θα «κρίνει» τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, με τις εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων και σ’ αυτή την περίπτωση να γίνονται σήμερα.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH