Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Latest Posts

Αλαλούμ με τις συντάξεις ηλικιωμένων που συνεχίζουν να δουλεύουν

Ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις συντάξεις των ηλικιωμένων που συνεχίζουν να δουλεύουν και δεν έχει γίνει ακόμα αποκατάσταση της σύνταξής τους.

Βλέπουμε περιπτώσεις ότι ενώ έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΦΚΑ η απασχόληση ή η διακοπή της απασχόλησης και δεν έχει αποκατασταθεί το ύψος της σύνταξης ανάλογα με τα προσωπικά δεδομένα του καθενός.

«Έχουμε περιπτώσεις που κάποιος απασχολείται εδώ και 22 μήνες. Η σύνταξή του έπρεπε να περικοπεί κατά 30%. Εξακολουθεί να του καταβάλλεται το 100% και υπάρχει ο κίνδυνος, όταν ο ΕΦΚΑ ασχοληθεί με αυτή την περίπτωση να του κάνει περικοπή το 30% για τα 22 μήνες. Είναι προφανές πως εάν του έρθει χαρτί να επιστραφεί το ποσό ολόκληρο, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Υπάρχουν και οι αντίστροφες περιπτώσεις. Είχε κάποιος την περικοπή της σύνταξης, δήλωσε την διακοπή, ωστόσο η σύνταξη δεν έχει αποκατασταθεί στο ύψος που πρέπει», ανέφερε αρχικά.

«Σήμερα (31/5) λήγει η προθεσμία που μπορεί κάποιος συνταξιούχος να δηλώσει την απασχόλησή του. Ο καθένας που απασχολείται και δεν το δηλώσει θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στον ΕΦΚΑ, διαφορετικά το πρόστιμο είνια 12 μηνιαίες συν΄ταξεις σε όσους δεν το κάνουν», πρόσθεσε ο κ. Μπούρλος.

Αναμονή για δικαιούχους προσαύξησης παράλληλης ασφάλισης
Αφορά όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13/5/2016, δηλαδή περίπου 60.000 συνταξιούχους.

Θα ξεκινήσει η χορήγηση πρώτα σε νέους συνταξιούχους από Ιούνιο του 2022.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH