Thursday, October 5, 2023

Latest Posts

Χαλκιδική: Έκλεψαν 37 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό στον Πολύγυρο – Ζημιά σχεδόν 400.000 ευρώ

Κλοπή... μαμούθ πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής με αγνώστους να εισβάλουν σε συνεταιρισμό Ελαιουργίας και να αρπάζουν 37 τόνους λαδιού. Με την ξέφρενη ανοδική πορεία...

ΕΟΠΥΥ: Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον – Όφελος για 120.000 ασθενείς

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει τη διανομή κατ’οίκον ακριβών φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο...

120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ- υψηλές ταχύτητες – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Smart Readiness Vouchers

120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ- υψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Κίνδυνο εμφάνισης νέου καρκίνου έχουν όσοι ήδη νοσούν σε κεφαλή και τράχηλο

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν νέο πρωτοπαθή καρκίνο έχουν όσοι ήδη νοσούν από καρκίνο της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου! Αυτό αναφέρει επιστημονική μελέτη που...

Αλ. Τσίπρας: Απέναντι στην επιθετική στρατηγική της Τουρκίας χρειάζεται συγκροτημένη εθνική στρατηγική

Τους άξονες μιας “συγκροτημένης” εθνικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Συμφωνίες για τις ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία, ενώ επιχειρηματολόγησε για το “παρών” του κόμματός του στην ψηφοφορία για την Συμφωνία με την Αίγυπτο.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και στην «επικοινωνιακή διαχείριση» των τελευταίων γεγονότων λέγοντας χαρακτηριστικά: «…Αυτές τις κραυγαλέες αντιφάσεις αντιμετωπίζει κανείς όταν το μυαλό του είναι μόνο στην επικοινωνία. Και στο πώς θα ηρεμήσει το κομματικό του ακροατήριο. Που έμαθε να φορά χλαμύδες στα ρηχά νερά των Πρεσπών αλλά τώρα πρέπει να φορέσει πιτζάμες στα βαθιά νερά του Αιγαίου. Και το πιο τραγικό βέβαια, δεν είναι μόνο ότι αναγκάσατε σε παραίτηση τον Εθνικό Σύμβουλο Ασφαλείας σας, όταν για λόγους αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας είπε την αλήθεια».

Κυβίστηση η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκης για «κυβίστηση» και εξήγησε: «Καταθέτω όλες τις δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών σας όταν ήσασταν αντιπολίτευση και αντιτασσόσασταν με μανία στην πρωτοβουλία μας για επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Διότι όπως λέγατε, μια τέτοια ενέργεια τμηματικής επέκτασης θα υπέσκαπτε “τις θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής” και θα “έδινε τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι το Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι είναι ειδική περίπτωση”. Θέλετε λοιπόν, στο θέμα των θαλασσίων ζωνών να κάνετε κυβίστηση όπως κάνατε με τις Πρέσπες και με το Ιόνιο; Να έχετε το θάρρος να το πείτε. Θέλετε να στηρίξουμε διάλογο με την Τουρκία; Να θέσουμε τους σαφείς, εγγυημένους όρους που επιτάσσουν τα συμφέροντα της χώρας; Καλοδεχούμενο. Θα σας χειροκροτήσουμε. Να έχετε, όμως, το θάρρος να το πείτε και κυρίως να μας ενημερώνετε εκ των προτέρων, αντί να το μαθαίνουμε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ. Και να έχετε το θάρρος να το παραδέχεστε αντί να λέτε ότι διεξάγονται συνομιλίες, δήθεν μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων».
Αφού σημείωσε προς τον πρωθυπουργό ότι από την ομιλία του δεν διαπίστωσε συγκροτημένη εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία προσέθεσε: «…Για εμάς ήταν, είναι και θα είναι σαφές, ότι μια τέτοια εθνική στρατηγική μπορεί να έχει μόνο δύο, πολύ συγκεκριμένους στόχους: Πρώτον, την αποφασιστική υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Και δεύτερον, την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, για την επίλυση της διαφοράς μας για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, με προσφυγή στη Χάγη αν εκ νέου οι διερευνητικές αποτύχουν».

Η κυβέρνηση αδυνατεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε τη συγκυρία των ελληνοτουρκικών σχέσεων σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει προσχωρήσει σε μία αναθεωρητική αντίληψη με έναν ηγέτη που ειδικά μετά το 2016 «θεωρεί τον εαυτό του παγκόσμιο αρχηγό του ισλαμιστικού κινήματος και δεν διστάζει να προκαλεί με την συμπεριφορά του… Έχουμε απέναντί μας μία Τουρκία που τις τελευταίες 10 ημέρες παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Καστελόριζο, ανατολικά του 28ου παράλληλου απειλώντας μία γειτονική χώρα. Μια Τουρκία που προέβη στην απάνθρωπη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο για να εκβιάσει την ΕΕ. Μια Τουρκία που μετέτρεψε την Αγία Σοφία και πιο πρόσφατα την Μονή της Χώρας σε τζαμιά, παραβιάζοντας βασικές οικουμενικές αξίες».
Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της Τουρκίας σε σχέση και με τη Συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο είπε: «Αυτό που βλέπουμε όλοι οι Έλληνες, εδώ και δέκα μέρες, είναι μια κυβέρνηση που αδυνατεί να υπερασπιστεί τις ίδιες της, τις αποφάσεις, και κυρίως αδυνατεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Μια κυβέρνηση που παρακολουθεί τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια να περνούν το ένα μετά το άλλο, με τις συμμαχίες μας για κυρώσεις στην Τουρκία να αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται, παρά την κλιμάκωση των παραβιάσεων. Μια κυβέρνηση που συμφωνεί σε ρυθμίσεις σε σχέση με τις θαλάσσιες ζώνες της, οι οποίες μπορεί να κοστίσουν πολύ στη χώρα στο μέλλον».
Διευκρίνισε ότι καλώς προχώρησε η κυβέρνηση στη Συμφωνία για οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και εξήγησε: «Πρώτον, υπογράψατε τελικά μια Συμφωνία που δεν τόλμησε ούτε καν να προσεγγίσει τη τουρκική κόκκινη γραμμή του 28ου μεσημβρινού, αφήνοντας έτσι έξω όχι το μόνο το Καστελόριζο αλλά τη μισή Ρόδο. Και υπογράψατε χωρίς καμία πρόβλεψη και κανένα σχέδιο για την αμυντική θωράκιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, στα πρότυπα αποτρεπτικών ενεργειών που γνωρίζουν οι ένοπλες δυνάμεις μας αφού τις υλοποίησαν με επιτυχία τον Οκτώβρη του 2018. Χωρίς πρόβλεψη και χωρίς σχέδιο, ενώ ξέραμε όλοι ότι η Τουρκία θα προέβαινε αμέσως σε επιθετικές κινήσεις σε αυτήν την περιοχή….».
Σκληρή κριτική όμως άσκησε και στην αντιμετώπιση του Oruc Reis την οποία χαρακτήρισε «οπερέτα, για τα μάτια του κόσμου»: «Η άμυνα της χώρας όμως δεν είναι επικοινωνία. Και αναρωτιέμαι, γιατί έπρεπε να παρακολουθήσουμε όλοι αυτήν τη θλιβερή για τη χώρα μας παράσταση. Όπου διατυμπανίζατε ότι το Oruc Reis δεν πραγματοποιεί έρευνες διότι υπάρχει θόρυβος από τα διπλανά πλοία. Δεν πραγματοποιεί έρευνες, άρα δεν παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα. Άρα γιατί ζητάτε την ενεργοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και του διεθνούς παράγοντα και της ΕΕ για κυρώσεις;».

Συμφωνία δίχως διπλωματικό σχεδιασμό
Συνεχίζοντας την κριτική είπε ότι «υπογράψατε τη Συμφωνία με την Αίγυπτο, όχι μόνο χωρίς αμυντικό σχεδιασμό αποτροπής αλλά και χωρίς διπλωματικό σχεδιασμό. Ενώ η Τουρκία πραγματοποίησε την πιο προκλητική παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της τελευταίας 20ετίας, όχι μόνο δεν υπήρξε Κοινή Δήλωση των 27, όχι μόνο δεν είχατε σχέδιο, ώστε να ενισχυθούν οι φωνές υπέρ της προοπτικής κυρώσεων στην ΕΕ, αλλά ακόμα και στενοί μας σύμμαχοι υποστήριξαν να μπει αυτή η συζήτηση στις ελληνικές καλένδες». Στρέφοντας τα πυρά του κατά της ΕΕ είπε ότι «είναι απαράδεκτο η ΕΕ να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να παριστάνει τον ουδέτερο μεσολαβητή σε αυτές τις εξελίξεις. Να αποφασίζει κάθε τρεις και λίγο κυρώσεις για παραβίαση δικαιωμάτων τρίτων χωρών και να σφυρίζει αδιάφορα ή στη καλύτερη να παριστάνει τον διαιτητή όταν πρόκειται για παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους μέλους της».
Αναφέρθηκε όμως και στις μεσομακροπρόθεσμες επιπτώσεις από τη Συμφωνία με την Αίγυπτο, λέγοντας ότι η συμφωνία «μπορεί να δημιουργήσει πολύ αρνητικά προηγούμενα για τη χώρα, εάν αφήσουμε την Τουρκία να την εκμεταλλευτεί με τον γνωστό στρεψόδικο τρόπο της» και προσέθεσε: «Και δε θα σταθώ μόνο στη κριτική για τη μειωμένη επήρεια για το μεγαλύτερο νησί μας -την Κρήτη- και άλλα νησιά. Ή στο ότι δεχτήκατε να ληφθεί υπόψη μόνο ένα κομμάτι της Ρόδου αντί για ολόκληρο το νησί, στην οριοθέτηση. Αλλά θα σταθώ στο ότι επιμένετε να μην μας λέτε εάν, ως μεθοδολογία, χρησιμοποιήθηκε και η αρχή της αναλογικότητας».

Προϋποθέσεις για εθνική συναίνεση
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει άμεσα τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να μιλήσει ανοικτά στον ελληνικό λαό για το αν επιθυμεί διάλογο με την Τουρκία και παραπομπή στην Χάγη. Θύμισε δε ότι «η δική σας παράταξη είναι αυτή που απέρριψε το Ελσίνκι όταν είχαμε την ευκαιρία για λύση στη μοναδική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία. Η δική σας παράταξη ήταν αυτή που καθιέρωσε το δόγμα της πλήρους επήρειας για όλα τα ελληνικά νησιά στις διαπραγματεύσεις. Και εσείς μαζί με το ΚΙΝΑΛ ήσασταν, που ψηφίσατε τον νόμο Μανιάτη σύμφωνα με τον οποίο, ελλείψει συμφωνίας ΑΟΖ, τα όρια της υφαλοκρηπίδας -σε αυτήν την περίπτωση του Καστελορίζου- είναι στο απώτατο όριο της 100% επήρειας του νησιού. … Ο πρώην πρόεδρός σας και πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, και υψηλόβαθμα στελέχη της δικής σας παράταξης, διατυμπάνιζαν τόσα χρόνια την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, χωρίς τρίτους. Και μιλούσαν κατά της τμηματικής συμφωνίας».
Ο κ Τσίπρας είπε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης θέλει συναίνεση δεν μπορεί «στο όνομα δήθεν του εθνικού συμφέροντος, να απαιτείτε σιωπή και σιγή ασυρμάτου. Και να στιγματίζετε όποιον σας κάνει κριτική ή όποιον λέει την αλήθεια. Αν είναι δικός σας τον απολύετε, όπως τον Σύμβουλο Ασφαλείας. Αν είναι απέναντι τον κατατάσσετε απέναντι, ότι ενισχύει τα επιχειρήματα του εχθρού. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Και τα ίδια κάνετε και με τη πανδημία. Όποιος σας ασκεί κριτική, που τα έχετε κάνει θάλασσα, είναι ψεκασμένος. Αλλά έτσι αντιδράτε γιατί δε θέλετε καμία φωνή κριτικής. Αυτό όμως είναι προβληματικό για την ίδια τη δημοκρατία. Και σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα είναι υποχρέωση και καθήκον των πολιτικών δυνάμεων να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας. Να μην αυτολογοκρίνονται».
Αναφερόμενος στην συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Εμείς, όμως, σήμερα, παρά τις σοβαρές διαφωνίες μας με την Συμφωνία και την έλλειψη στρατηγικής σας, δεν προχωρούμε σε μια στάση στείρας και ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης… Αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, για τη χώρα μας. Δεν πλειοδοτούμε σε εθνολαϊκισμό όπως κάνατε εσείς απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως κάνατε εσείς όταν μας λέγατε ότι για την προσφυγική κρίση φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως κάνατε εσείς σε κάθε ταξίδι μου στην Τουρκία και την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου. Όπως κάνατε εσείς, όταν στελέχη σας δήλωναν ότι εμπιστεύεστε τον Ερντογάν περισσότερο από εμένα, τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως κάνατε εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη όταν τολμήσατε να πείτε ότι δήθεν πούλησα τη Μακεδονία για να πάρω τις συντάξεις».

Αλ. Τσίπρας (Δευτερολογία): «Ντε φάκτο επιχείρηση γκριζαρίσματος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» η συμφωνία με την Αίγυπτο- «Στάση ευθύνης» το “παρών”

Για «υποκρισία» στην εξωτερική πολιτική κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις συμφωνίες ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, επαναλαμβάνοντας τους κινδύνους που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συμφωνία με την Αίγυπτο.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε απαντώντας σε αναφορά του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έφταιγε αυτός για τον «εθνικό δισχασμό» αλλά η «παράταξη εθνικοφρόνων» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει ότι στα ζητήματα εθνικής εξωτερικής πολιτικής «δεν έχει νόημα να λέει κανείς μεγάλα λόγια». «Τον πατριωτισμό τον δείχνει κάθε παράταξη στην πράξη και όχι με λόγια και κορώνες εθνικοφροσύνης. Το λέω γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ως αντιπολίτευση, και με δική σας ευθύνη, δημιουργήσατε ένα τοξικό κλίμα στα εθνικά θέματα που οδήγησε σε μεγάλο βαθμό στο διχασμό του ελληνικού λαού σ’ ένα θέμα που υπήρχε εθνική γραμμή» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σχολίασε πως σε αυτά τα θέματα «έχετε λερωμένη τη φωλιά σας». Όπως υποστήριξε, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση διατήρησε μια στάση «απολύτως απορριπτική» απέναντι σε «όποια διαπραγμάτευση» και «την εθνική γραμμή» που αποτελούνταν και από δικές της «θέσεις και τοποθετήσεις».

Αντιπαραβάλλοντας την τωρινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας την χαρακτήρισε «εποικοδομητική» και ότι «κάνει καλό» στην κυβέρνηση που δεν υπερψηφίζει τη συμφωνία με την Αίγυπτο καθώς και που, όπως είπε, «είμαστε εκεί και λέμε ότι η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κάνοντας έρευνες όταν εσείς -κακώς- δεν τολμάτε να το πείτε».

Υποστήριξε, δε, πως η προηγούμενη κυβέρνηση ανήγγειλε τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο και τότε η επίσημη θέση της ΝΔ που σήμερα «πανηγυρίζει» ήταν ότι αυτό «υποσκάπτει τις θεμελειώδεις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής διότι δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το δίκαιο της Θάλασσας διότι αυτή είναι μια ειδική περίπτωση».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην προετοιμασία της διαδικασίας επέκτασης από τον ίδιο σε συνεργασία με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Νίκο Κοτζιά, και στην αναγγελία ότι θα το φέρουν στη Βουλή μετά τις ευρωεκλογές, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι τότε «πέσατε να μας φάτε ότι αφήνουμε έκθετο το Αιγαίο». «Δηλαδή θα σας πούμε και εμείς σήμερα, γιατί πηγαίνετε μέχρι το Τέναρο, γιατί δεν πάτε λίγο πιο ανατολικά, γιατί δεν επεκτείνετε ταυτόχρονα και νοτίως της Κρήτης και ανατολικά της Κρήτης;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση κάποια στιγμή.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την Αίγυπτο, αντέστρεψε το ερώτημα γιατί δεν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, παραπέμποντας στις κυβερνήσεις της ΝΔ 2005-2009 και 2011-2014, όταν όπως είπε η χώρα διαπραγματευόταν ΑΟΖ και με τη Λιβύη που τότε δεν είχε «φιλοτουρκικό καθεστώς». Συγχρόνως, εξέφρασε την άποψη ότι η «κυρίαρχη αντιλήψη» που επικρατούσε τότε και για πολλά χρόνια ήταν το «δόγμα Μολυβιάτη» της «ακίνησιας», του «μη συμβιβασμού», η «γραμμή που έλεγε 100% επήρεια σε όλα αλλιώς δεν συμφωνούμε». «Τώρα εσείς μετατοπίζεστε από αυτό το δόγμα. Γιατί δε το λέτε όμως;» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας «ενόχληση» από την «υποκρισία» της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική. «Παριστάνετε τους χλαμυδοφόρους, αλαλάζοντες στα ρηχά νερά των Πρεσπών αλλά στα κρίσιμα ζητήματα και στα βαθιά νερά του Αιγαίου, κάνουμε πίσω», επανέλαβε χαρακτηριστικά, και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “ναι” σ’ αυτήν την «υποχώρηση» από αυτό το δόγμα, καθώς «όταν πας να κάνεις έναν συμβιβασμό, πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις», καλώντας, όμως, τον πρωθυπουργό να βγει και να τις πει καθαρά.

Συνεχίζοντας, επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί σε τρία σημεία με τη Συμφωνία με την Αίγυπτο με σημαντικότερο αυτό που αφορά το 28ο μεσημβρινό. «Εμείς δεν υπογράψαμε κάτι τέτοιο και δε θα υπογράφαμε κάτι τέτοιο» δήλωσε, εξηγώντας πως ο λόγος δεν είναι μόνο «να μην κάνουμε το χατίρι της Τουρκίας» αλλά «γιατί γνωρίζουμε τις συνέπειες», δηλαδή, όπως είπε, «η ντε φάκτο επιχείρηση γκριζαρίσματος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από το σημείο που αφήνει η Συμφωνία με την Αίγυπτο και ανατολικότερα». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι «έτοιμη να υπερασπιστεί αμυντικά και διπλωματικά αυτές τις συνέπειες», δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ηθική υποχρέωση» να επισημάνει τους «κινδύνους» και δεν θα καταψηφίσει γιατί κρατά «στάση ευθύνης».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών γιατί όπως υποστήριξε, «αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις» και «να υπάρξει μια στοιχειώδης συμφωνία για την εθνική στρατηγική», προειδοποιώντας ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί δεν είναι να πάμε στο διεθνές δικαστήριο και να χάσουμε κάτι από αυτά που υποθέταμε ότι μπορεί να κερδίζαμε αλλά να τα χάσουμε χωρίς καν να πάμε σε διεθνές δικαστήριο».

Latest Posts

Χαλκιδική: Έκλεψαν 37 τόνους ελαιόλαδο από συνεταιρισμό στον Πολύγυρο – Ζημιά σχεδόν 400.000 ευρώ

Κλοπή... μαμούθ πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής με αγνώστους να εισβάλουν σε συνεταιρισμό Ελαιουργίας και να αρπάζουν 37 τόνους λαδιού. Με την ξέφρενη ανοδική πορεία...

ΕΟΠΥΥ: Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον – Όφελος για 120.000 ασθενείς

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει τη διανομή κατ’οίκον ακριβών φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο...

120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ- υψηλές ταχύτητες – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Smart Readiness Vouchers

120.000 ακίνητα αποκτούν υπερ- υψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Κίνδυνο εμφάνισης νέου καρκίνου έχουν όσοι ήδη νοσούν σε κεφαλή και τράχηλο

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν νέο πρωτοπαθή καρκίνο έχουν όσοι ήδη νοσούν από καρκίνο της περιοχής της κεφαλής και του τραχήλου! Αυτό αναφέρει επιστημονική μελέτη που...

Διαβάστε ακόμη

Ζώα συντροφιάς: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νομοσχέδιο σε 18 ερωταπαντήσεις

Ως τομή σε όλα όσα ίσχυαν έως σήμερα, χαρακτηρίζεται το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο κομίζει μία νέα φιλοσοφία για τη φροντίδα...

Αναδρομικά κληρονόμων: Λήγει αύριο η προθεσμία για τις αιτήσεις – Δικαιολογητικά

Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών από την πλευρά των κληρονόμων για τα αναδρομικά λήγει αύριο, 17 Δεκεμβρίου, και πλέον αρκετοί δυνητικά δικαιούχοι...

Νεϊμάρ: Ετοιμάζει τρελό πενθήμερο πάρτι με 500 καλεσμένους για το νέο έτος

Ο Νεϊμάρ είναι στην Βραζιλία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και σύμφωνα με Μέσα της πατρίδας του ετοιμάζεται να κάνει... χαμό! Καθόλου... ήσυχες διαθέσεις δεν...

Πάτρα: «Καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου – Τελευταίες εξελίξεις

Σε νέες αποκαλύψεις για την τραγική υπόθεση της Πάτρας και τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

ΕΛΑΣ: Συλλήψεις 13 μελών της οργάνωσης στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τις ψευδείς συνταγογραφήσεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσίότητας για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία η οποία πραγματοποιούσε κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις ζημιώνοντας...

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH