Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021

Latest Posts

23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή η πρώτη φάση

H πρώτη φάση του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε σημειώνοντας 88% πληρότητα στις online προβολές και 20.150 εισιτήρια.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (Πέμπτη 4 εώς και Κυριακή 14 Μαρτίου 2021) προβλήθηκαν συνολικά 50 ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας online.filmfestival.gr .

Το ντοκιμαντέρ «Μυστικός Πράκτορας» της Μάιτε Αλμπέρντι απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer του τμήματος Top Docs στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την ιστορία του 83χρονου Σέρχιο, ο οποίος διεισδύει ως τρόφιμος σε ένα γηροκομείο, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν περιστατικά κακομεταχείρισης. Πρόκειται για μία πολύ συγκινητική ιστορία. Τα υπόλοιπα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν στη δεύτερη φάση του 23ου Φεστιβάλ, όπου θα προβληθούν και τα τρία διαγωνιστικά τμήματα, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ.

Η δεύτερη φάση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου εώς τις 4 Ιουλίου στο υβριδικό 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης όχι μόνο σε φυσικούς χώρους, αλλά και online. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι το καλοκαίρι, οι online προβολές θα συνεχιστούν με συναρπαστικά προγράμματα και εκπλήξεις.

Επιπρόσθετα, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζοντας το νέο του τμήμα podcast, διοργάνωσε μια σειρά εργαστηρίων που αφορούν ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το podcast με συντονιστές μερικούς κορυφαίους επαγγελματίες από το εξωτερικό. Η Ντελφίν Σαλτέλ -παραγωγός ντοκιμαντέρ και βραβευμένη podcaster- πραγματοποίησε διαδικτυακό εργαστήριο σχετικό με το περιεχόμενο και τις τεχνικές αφήγησης, ο δικηγόρος Γκόρντον Φάιρμαρκ ως ειδικός πάνω στα θέματα των δικαιωμάτων αναφέρθηκε στα ζητήματα του copyright και της προστασίας περιεχομένου και τέλος, ο Πίτερ Λέοναρντ ως μουσικός και sound designer έκανε λόγο για την ηχοληψία και την παραγωγή podcast.

Το Φεστιβάλ, πέρα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που ανέλαβε να παρουσιάσει, πραγματοποίησε μία ανοιχτή συζήτηση στο κανάλι του στο YouTube. To παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Φώτης Σεργουλόπουλος, παρουσιαστής, ηθοποιός, επιχειρηματίας (podcasts LIFO), ο Λευτέρης Χαρίτος, σκηνοθέτης (pod.gr) και η Δάφνη Καρνέζη, δημοσιογράφος (ιδρύτρια του The Greek Podcast Project).

Σύντομα, όλες οι δράσεις, τόσο τα εργαστήρια, όσο και η ανοιχτή συζήτηση θα είναι διαθέσιμες προς προβολή στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube ( youtube.com/filmfestivalgr ) και με ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον, στο πλαίσιο του νέου τμήματος podcast σύντομα θα ανακοινωθεί ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση πρωτότυπων podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

live_open_discussion_podcasts_800

Τέλος, η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 και προγραμματίζονται δράσεις της και σε εξωτερικούς χώρους.

Το online 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2014-2020 και του προγράμματος MEDIA.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

STAY IN TOUCH