Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Χρηστίδης: Ναι στο διάλογο με την Τουρκία – Όχι στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ναι στο διάλογο με την Τουρκία για τα θέματα των θαλασσίων ζωνών και μόνο αυτά λέει το Κίνημα Αλλαγής. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, «αυτή είναι και η πάγια εθνική μας γραμμή για δεκαετίες».

«Διάλογος πρέπει και είναι καλό να γίνεται, έτσι άλλωστε οι λαοί προχωράνε την ειρηνική τους συνύπαρξη και γειτνίαση. Θυμίζω ότι η Τουρκία ήταν αυτή που αφενός διέκοψε τις διερευνητικές επαφές το 2016 και αφετέρου προσθέτοντας θέματα στην ημερήσια διάταξη, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύει τον διάλογο. Διάλογος με παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν νοείται. Η Άγκυρα οφείλει να σταματήσει οριστικά τις παράνομες αυτές ενέργειες», σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης και επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα μείζονα αυτά θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

«Εμείς έχουμε να ενημερωθούμε πάρα πολύ καιρό και για τον τρόπο με τον οποίο προσέρχεται σε αυτές τις διερευνητικές επαφές η χώρα. Ξέρετε, αυτός ο διάλογος έχει και τη σημειολογία του, της συμπλήρωσης των 200 ετών από την επανάσταση του 1821. Την όποια σημειολογία έχει στο μυαλό του ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να την ανατρέψουμε και να είμαστε και εμείς έτοιμοι να ανταπαντήσουμε με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις δικές μας. Την εθνική γραμμή και στρατηγική θα πρέπει να προασπίσουμε, χωρίς προκλήσεις ή παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την γείτονα. Χωρίς πλοία να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο ή άλλες προκλητικές και παράνομες όπως αυτό που έγινε στην Αγία Σοφία», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]