Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Συνάντηση Πατούλη Τσιόδρα για τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής στο τομέα της υγείας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σ. Τσιόδρα

Οι δράσεις που έχει θέσει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σ. Τσιόδρα.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι ΚΟΕΣ, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές Πανεπιστημιακού επιπέδου για εξέταση και λήψη δειγμάτων ρινοφαρυγγικών με την τεχνική PCR μοριακή τεχνική καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1110 στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση. Να σημειωθεί ότι το κέντρο έχει πάνω από 140 γιατρούς και ψυχολόγους εθελοντές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί σε αυτό πάνω από 100.000 πολίτες. Ο Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενημερωτικές δράσεις της Περιφέρειας καθώς και στη συγκρότηση ομάδας 700 πιστοποιημένων ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται δράσεις σε δομές της Αυτοδιοίκησης, σχολεία και σε συλλόγους γονέων κα κηδεμόνων.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ως Α’ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί μια καθημερινή ροή ενημέρωσης των Περιφερειαρχών προκειμένου να γνωρίζουν τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων και να ενεργούν σε προληπτικό επίπεδο αποτελεσματικότερα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίοδρας τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ είναι σημαντικές και συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των κρουσμάτων του Κορωνοϊού. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο Γ. Πατούλης, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ μπορεί να έχει ένα ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται. Επιπλέον υπογράμμισε ότι μέσα από μια στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες και την ενημέρωση τους για τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων μπορεί να υλοποιηθεί μια καλύτερη διαχείρισή και να τεθούν σε εφαρμογή προληπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης από τους Περιφερειάρχες.

Ο Γ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίοδρα για την επίσκεψή του στην Περιφέρεια επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αναλάβει συμβάλουν στην ενίσχυση του έργου της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ. «Η συνέχιση της στενής συνεργασίας μας μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας. Κοινός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και σε αυτό το πλαίσιο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσιόδρα για τη διάθεση συνεργασίας» τόνισε ο Γ. Πατούλης.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]