Friday, April 19, 2024

Latest Posts

Στέλιος Αρώνης: Για τα χάλια μας σαν χώρα, φταίει κυρίως ο «μεσαίωνας», που δεν λέει να μας αποχωριστεί

Τον συγγραφέα Στέλιο Αρώνη τον ήξερα μέσω φίλων πρίν από πολλά χρόνια. Τον έμαθα όμως λίγο καλύτερα μιας και βρεθήκαμε φέτος το καλοκαίρι να «διακοπάρουμε» στην ίδια περιοχή. Είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος με ανησυχίες που ταλανίζουν όλους όσους ασχολούνται με την συγγραφή βιβλίων. Επίσης είναι και μεγάλος λάτρης του ροκ εντ ρολ.

Συγγραφικά τον γνώρισα όταν διάβασα το βιβλίο του «Ο ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΣ» το οποίο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση όσον αφορά την έρευνα που έγινε.

Από τον Κώστα Ντέμο

Ο κ. Αρώνης είναι επίσης και λάτρης του μεστού Λακωνικού λόγου, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Κύριε Αρώνη, τα βιβλία που έχετε γράψει είναι επιστημονικής φαντασίας. Ποιο ήταν το ελατήριο που σας έκανε να ασχοληθείτε με τη
συγκεκριμένη λογοτεχνία;

Το έναυσμα μου το έδωσε 40 χρόνια πριν το βιβλίο του Γιώργου Μπαλάνου ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ). Από τη στιγμή που το τελείωσα, άρχισα να διαβάζω με πάθος βιβλία Ε.Φ. και ταυτόχρονα να γράφω κι εγώ! Άρχισα με διηγήματα και συνέχισα με μυθιστορήματα! Έχω γράψει 25 διηγήματα Ε.Φ. και 7 μυθιστορήματα, από τα οποία έχουν εκδοθεί τα τέσσερα! Επίσης έχω γράψει και τρία αστυνομικά!

ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΣ

Από που παίρνεται έμπνευση και σε ποια διαδικασία μπαίνετε προκειμένου να «τριπάρετε», για να δημιουργήσετε αυτό το ταξίδι στις λευκές κόλες; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε;

Η έμπνευση συνήθως έρχεται μόνη της και πολλές φορές όταν δεν την περιμένεις.

Σχεδόν όλα τα βιβλία που έχετε γράψει είναι επιστημονικής φαντασίας. Ποιο είναι εκείνο που πραγματικά σας έδωσε φτερά; Ποιο είνα ας πούμε τοαγαπημένο σας;

ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ

Φτερά μου έδωσε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ, το οποίο όμως δεν έχει εκδοθεί! Το αγαπημένο μου όμως είναι το τρίτο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΒΕΡΕΤΤΑ, με τίτλο Ο ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΣ, κι αυτό γιατί συνδυάζει την Ε.Φ. με την αρχαία μας ιστορία και «διορθώνει» την παραχάραξη κάποιων ιστορικών γεγονότων από τους ρασοφόρους!

Πείτε μας κάτι που έγινε και σας εξέπληξε όταν γράφατε κάποιο από τα βιβλία σας…

Κάτι ανάλογο δεν θυμάμαι, αλλά η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι τόσο ραγδαία, που ξεπερνά γρήγορα τη φαντασία!

ΚΑΤ΄ e ikona

Βιβλίο και …ηλεκτρονικό βιβλίο. Ποιο προτιμάτε και γιατί;

Προτιμώ το χαρτί! Το ηλεκτρονικό βιβλίο διαβάζεται δύσκολα. Εδώ μικρά κείμενα, μερικών μόλις σελίδων, και οι περισσότεροι τα προσπερνούν. Το έχω διαπιστώσει πολλάκις από την δεκαετή ενασχόλησή μου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Το βιβλίο έχει άλλη χάρη και, κυρίως, είναι πιο εύχρηστο!

Τι θεωρείτε ότι δεν πάει καλά στη χώρα μας; Τι λάθος κάνουμε και τι φταίει;

Εδώ θα σας απαντήσω λακωνικά, γιατί το θέμα αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Για τα χάλια μας σαν χώρα, φταίει κυρίως ο «μεσαίωνας», που δεν λέει να μας αποχωριστεί, κι αυτό βέβαια οφείλεται σε κάποιους καλοθελητές, που απολαμβάνουν πολλών προνομίων από την οπαδοποίηση και προβατοποίηση της μάζας!

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]