Tuesday, April 23, 2024

Latest Posts

Σε κατάσταση ομηρίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από χάκερς

Χάκερς έχουν «κλειδώσει» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του συλλόγου και ζητούν εκατομμύρια λίρες ως λύτρα.

Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ χάκερ «εισέβαλαν» στα κεντρικά κομπιούτερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο γήπεδο Ολντ Τράφορντ και «κλείδωσαν» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ομίλου, ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας. Ζητούν εκατομμύρια λίρες για να τα απελευθερώσουν.

Το θέμα έχει γίνει προσπάθεια να παραμείνει μυστικό και μόλις χθες διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες.

Στα γραφεία του βρετανικού συλλόγου έχουν σπεύσει η Βρετανική Υπηρεσία Πάταξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Σκότλαντ Γιάρντ και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες καθώς υποπτεύονται ότι το χτύπημα μπορεί να είναι από το εξωτερικό.

Τα μέλη της ομάδας, οι εργαζόμενοι στο Ολντ Τράφορντ δεν έχουν πρόσβαση σε κανένα σύστημα, ούτε καν στα προσωπικά τους emails. Υπάρχουν φόβοι ότι προσωπικά δεδομένα φιλάθλων πιθανόν που ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό σέρβερ και στο e-shop να έχουν διαρρεύσει στους χάκερς.

Στελέχη του Ολντ Τράφορντ δηλώνουν ότι ορισμένα παλαιά ηλεκτρικά συστήματα όπως για παράδειγμα τα φώτα του σταδίου θα μπορέσουν, πιθανόν, να λειτουργήσουν κανονικά στους αγώνες του Σαββατοκύριακο. Πάντως οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένες και το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]