Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Σεξουαλική κακοποίηση γυναικών – Τι λέει η ψυχολόγος Mάγδα Δασκαλάκη (βίντεο)

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η ψυχολόγος κυρία Μάγδα Δασκαλάκη για την κακοποιητική συμπεριφορά σε γυναίκες και την ψυχολογία τους μετά από ένα τέτοιο τραυματικό γεγονός.

«Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο κι αυτό γιατί το 2021 η κοινωνία μας είναι ανδροκρατούμενη. Η γυναίκα πρέπει να προσπαθεί πολλαπλά για να πετύχει τους στόχους της.

Είδαμε ότι η φοιτήτρια άφησε το πτυχίο της επειδή ο καθηγητής αυτός της δημιουργούσε προβλήματα. Ενδεχομένως και η κυρία Μπεκατώρου αν έβρισκε κλειστή πόρτα στην καταγγελία της τότε, να μην είχαμε τώρα μια Ολυμπιονίκη», τόνισε αρχικά η κυρία Δασκαλάκη, αφού κατέθεσε μια μαρτυρία μιας νεαρής κοπέλας που δέχθηκε παρενόχληση από τον εργοδότη της.

«Μου κάνει έντυπωση το γεγονός πως η κοινωνία αντιμετωπίζει την γυναίκα. Ο χλευασμός που αντιμετώπισε η Ολυμπιονίκης μας για το πότε μίλησε», ανέφερε η ψυχολόγος.

«Ένιωσα, είδα, αντιλήφθηκα, ειρωνεία. Είναι ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζουμε αυτά τα γεγονότα. Δεν δικαιούμαι να λάβω θέση, αλλά μία γυναίκα σύμβολο για να μιλήσει τώρα, θεωρώ ότι λέει την αλήθεια», πρόσθεσε η κυρία Δασκαλάκη, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στην πρόταση του υψηλόβαθμου και ενεργού μέχρι και σήμερα στελέχους της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας που υπέδειξε ως κακοποιητή της η Σοφία Μπεκατώρου.

Σημείωσε ότι ο «εν λόγω κύριος χρησιμοποίησε τη λέξη “θα πω την άποψή μου”, θεωρώ ότι εδώ δεν έχουμε να εκθέσουμε την άποψή μας. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η άλλη πλευρά αναφέρει “θα πως τη δική μου εκδοχή για το γεγονός”».

«Δεν πρέπει να νιώθουν καμία ενοχή. Αυτό που ανατανακλαστικά νιώθει μια γυναίκα μετά από αυτό το γεγονός είναι “κάτι έχω κάνει”. Πάντα κατηγορούμε τον εαυτό μας. Δεν θα πρέπει να το νιώσουν αυτό. Κανένα στιλ ντυσίματος, κανένα χαμόγελο…

Πολλές φορές έχω γίνει γνώστης ότι πηγαίνω στην αστυνομία και τις αντιμετωπίζουν με χλευασμό και αμφιβολία», υπογράμμισε σχετικά με την ψυχολογία των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]