Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Πορνογραφία ανηλίκων: Σύλληψη 22χρονου φοιτητή και 29χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβαν στην Κρήτη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου έναν 22χρονο φοιτητή και έναν 29χρονο ιδιωτικό υπάλληλο. Παράλληλα, για το ίδιο αδίκημα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων επιπλέον ατόμων.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δράστες έκαναν χρήση διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών και υπερφόρτωσαν (upload) υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, ενώ μετά από έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φoρητό μέσο αποθήκευσης (usb).

Σημειώνεται ότι, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, με αυτόφωρη διαδικασία, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Όσον αφορά τα άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]